AcasăNews9,2 milioane vor muri de cancer anul acesta

9,2 milioane vor muri de cancer anul acesta

Specialistii avertizeaza ca obezitatea si lipsa activitatii fizice sunt factori de risc

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a publicat noi statistici din care rezulta o progresie ”alarmanta” a teribilei maladii.

Specialistii avertizeaza ca obezitatea si lipsa activitatii fizice sunt factori de risc

Aceasta crestere se datoreaza mai multor factori, cum ar fi cresterea populatiei si imbatranirea, dar si schimbari in modul de viata al fiintelor umane. Unul din cinci barbati si una din sase femei vor dezvolta boala in timpul vietii. Cancerul va ucide 9,6 milioane de persoane in acest an, spune OMS, comparativ cu 8,2 in 2012. Una dintre cele mai dramatice schimbari in noii factori de risc care cresc expunerea la cancer este indicele de masa corporala, obezitatea, precum si activitatea fizica redusa”, a indicat Christopher Wild, directorul Centrului international de cercetare impotriva cancerului, o agentie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In regiunile cele mai bogate ale lumii, campaniile de prevenire ajuta la stoparea progresiei anumitor forme de cancer, cum ar fi cancerul pulmonar. Dar in tarile in curs de dezvoltare, boala castiga teren. Potrivit expertilor, 18,1 milioane de persoane sunt expuse riscului de a avea cancer,  la nivel mondial,  in acest an, jumatate din ele in Asia. Africa reprezinta doar 7% din cazurile de cancer la nivel mondial, insa rata mortalitatii este foarte mare. Cancerele de plamani, san, de colon sunt cele mai ucigase din lume. Acestea reprezinta o treime din decesele cauzate de cancer

author avatar
Tudor Borcea
299 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nimic mai fals, tata un munte de om luptator si f activ. Factori cancerigeni-bautura, alimente schimbate genetic, alimente procesate chimic monofosfati si azotati fixati in legume sa atinga culturismul plumbul din aer, toxinele combinatelor cesiul radioactiv de la Cernobal-Fukushima ce au termen de expirare cateva sute de ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger