AcasăNews9 din 10 firme vor revenirea la vechiul TVA

9 din 10 firme vor revenirea la vechiul TVA

In loc sa aduca mai multi bani la bugetul statului TVA-ul de 24% nu a reusit decat sa decapitalizeze companiile

De la introducera TVA de 24 % s-au implinit, zilele trecute, un an. Gandita sa aduca mai multi bani la bugetul statului, taxa a facut prapad in mediul de afaceri si in portofelele romanilor de rand.

In loc sa aduca mai multi bani la bugetul statului TVA-ul de 24% nu a reusit decat sa decapitalizeze companiile

Dupa doar un an de la cresterea cu 5% a taxei pe valoare adaugata, 9 din 10 companii cer revenirea la vechea structura de calcul. „Cresterea TVA-ului a decapitalizat extrem de multe companii, care se zbat pentru supravietuire in acest moment, iar revenirea la taxa de 19% le-ar ajuta sa-si relanseze activitatea”, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Mai mult, Nicolescu spune ca TVA-ul de 24 % ne-a adus in coada clasamentului european la cresterea PIB-ului. Situatia tragica din mediul de afaceri a fost scoasa la iveala de un studiu realizat de CNIPMMR in perioada 23 iunie – 4 iulie in randul a peste 1.700 de companii. Sondajul a fost facut cu scopul extragerii principalelor modificari ale Codului Fiscal vazute ca fiind necesare de catre companii. Dintre firmele intervievate, 62% doresc si reducerea TVA-ului pana la 5% pentru produsele alimentare.

author avatar
Adelina Ionicel
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger