AcasăNews9 copii cazati la Navodari au ajuns pe mana medicilor. Se face...

9 copii cazati la Navodari au ajuns pe mana medicilor. Se face o ancheta

O situatie cu totul nedorita pentru mai multi copii aflati in vacanta pe litoral. Aflati in aceste zile la un complex turistic din Navodari, elevii cu varste intre 10 si 14 ani au avut nevoie de prezenta medicilor.

Cazul a ajuns la urechile opiniei publice vineri, in conditiile in care primele semne de suferinta ale copiilor au aparut inca de acum doua zile, din cate anunta reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, institutia care a si inceput o ancheta epidemiologica in acest caz.

Aceeasi sursa precizeaza, intr-un comunicat, faptul ca ambulanta a fost chemata in cursul zilei de joi in ajutorul micilor pacienti. Sapte dintre cei noua copii care s-au plans de dureri de burta si de cap, care au avut stari de greata, au vomitat sau au avut scaune diareice – toate simptome binecunoscute ale toxiinfectiei alimentare- au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, restul primind tratament ambulator.

Responsabilii au mers la locul in care erau cazati si au luat masa copiii, de unde au recoltat mai multe probe, atat de la alimente, cat si de la personalul care lucreaza in complexul respectiv. Toate pentru a elucida cauzele aparitiei problemelor digestive ale elevilor ajunsi pe mana cadrelor medicale constantene.

author avatar
Cristina Stefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger