AcasăNews85 de trenuri anulate, luni, din cauza zapezii

85 de trenuri anulate, luni, din cauza zapezii

Ninsoarea face probleme si pe calea ferata. Luni dimineata, 85 de trenuri de calatori de pe 14 sectii de circulatie erau anulate, potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

(foto: studentie.ro)

Daca aveati in plan sa calatoriti luni cu trenul, e bine sa verificati din timp ca garniturile circula catre destinatia la care intentionati sa ajungeti. Luni dimineata, o linie de cale ferata era inchisa si 85 de trenuri de calatori de pe 14 sectii de circulatie au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, au anuntat reprezentantii MTI.

Potrivit situatiei anuntate pana la ora 9.00, din cele 1.947 de trenuri de calatori prevazute sa circule, au fost anulate 85. De asemenea, linia de cale ferata intre Urziceni si Slobozia este in continuare inchisa, in timp ce liniile Bucuresti Sud – Oltenita si Chiajna – Jilava au fost redeschise.

Pe ruta Lehliu – Constanta, unde transportul se face cu locomotive Diesel, precum si pe sectorul Buzau – Tecuci – Iasi si Tandarei – Fetesti exista restrictii de circulatie. Totodata, calatorii sunt anuntati ca, in sud-estul tarii, in fata trenurilor de calatori sunt pluguri de zapada, astfel ca sunt posibile intarzieri. De asemenea, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, la sosiri sunt inregistrate intazieri de pana la 180 de minute, iar la plecarile din statii sunt intarzieri de maximum 10 minute.

Pentru curatarea zapezii pe liniile de cale ferata se actioneaza cu 148 de mijloace de interventie, au anuntat  reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Cod portocaliu in Bucuresti si 19 judete, Cod galben in 17 judete

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori si viscol, pentru intervalul 5 februarie, ora 18 – 8 februarie, ora 10. Potrivit meteorologilor, in aceasta perioada va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, iar viteza vantului va depasi la rafala 70-80 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m. De asemenea, pentru nordul si centrul Moldovei, Banat si zona de munte a fost emisa atentionare Cod galben. Va continua sa ninga, iar vantul va avea viteze de pana la 30-40 km/h.

1.814 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger