AcasăNews80 de persoane executate pentru ca s-au uitat la emisiuni sud-coreene

80 de persoane executate pentru ca s-au uitat la emisiuni sud-coreene

Condamnati pentru ca au vizionat emisiuni „straine”

Coreea de Nord a executat public, in noiembrie, 80 de persoane, acuzate ca au urmarit emisiuni ale televiziunii sud-coreene.

Condamnati pentru ca au vizionat emisiuni „straine”

Aceasta activitate este strict interzisa in Coreea de Nord. Executiile au avut loc in sapte orase din tara, informeaza cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, citand o sursa „familiara” cu afacerile interne ale Coreei de Nord. Un grup de transfugi nord-coreeni ajunsi in Coreea de Sud a confirmat executiile. In orasul portuar Wonsan, autoritatile au reunit 10.000 de persoane pe un stadion pentru a asista la executia demonstrativa, prin impuscarea a opt condamnati. Cei mai multi dintre cei 80 de condamnati au fost executati pentru ca au urmarit emisiuni televizate sud-coreene, introduse clandestin pe DVD-uri sau stick-uri de memorie. Altii, pentru prostitutie.

„Regimul pare sa se teama de posibilitatea de schimbare a starii de spirit a oamenilor si incearca sa le induca teama creand modele de teroare”, apreciaza un site administrat de refugiati, North Korea Intellectual Solidarity. Coreea de Nord este condusa de trei generatii de aceeasi familie, Kim. Actualul reprezentat al clanului, Kim Jong-un, si-a inceput domnia in forta, incercand sa atraga atentia internationala prin cateva teste nucleare.

author avatar
Adina Mutar
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger