AcasăNews8 Martie, Ziua Internationala a Femeii 2014! Cele mai frumoase urari, mesaje...

8 Martie, Ziua Internationala a Femeii 2014! Cele mai frumoase urari, mesaje si SMS-uri!

Ziua Internationala a Femeii, sarbatorita pe 8 Martie, a fost initial un simbol al luptei pentru drepturile femeilor care munceau, apoi o sarbatoare a mamelor in tarile din fostul bloc sovietic, iar in prezent este ziua in care toate femeile sunt rasfatate.

Aparuta intr-o vreme a marilor tulburari sociale, Ziua Internationala a Femeii a fost sarbatorita prima data in urma cu mai bine de 100 de ani, pe 19 martie 1911, in Austria, Danemarca, Germania si Elvetia. In zorii Primului Razboi Mondial, in timpul campaniilor pentru pace, rusoaicele au sarbatorit pentru prima data Ziua Internationala a Femeii in ultima duminica din februarie 1913. Si, in acelasi an, dupa consultari si discutii, Ziua Internationala a Femeii a fost mutata pe data de 8 martie. Iar in 1914, femeile din intreaga Europa au manifestat impotriva razboiului si pentru solidaritate intre femei.

In urma Revolutiei din octombrie 1917, bolsevica Alexandra Kollontai l-a convins pe Lenin sa oficializeze Ziua Internationala a Femeii si in Uniunea Sovietica. Mai tarziu, 1975 a fost declarat “Anul International al Femeii” de Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Incepand cu acest an, Ziua Internationala a Femeilor a fost adoptata de multe dintre guvernele tarilor care pana atunci nici nu aflasera de existenta ei.

In prezent, Ziua Femeii este o sarbatoare oficiala in Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kargazstan, Laos, Madagascar, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam si Zambia. Pe de alta parte, este sarbatorita, fara a fi o sarbatoare oficiala, in tari precum Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Letonia.

In aceasta zi barbatii daruiesc flori si mici cadouri femeilor din viata lor – sotiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor si colegelor. In Romania si Bulgaria, se pastreaza obiceiurile de dinainte de caderea comunismului, cand, de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii faceau cadouri mamelor, bunicilor, invatatoarelor si profesoarelor.

Mesaje, urari, SMS-uri de 8 Martie

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni.

O primavara calda, dragoste nebuna, lumina in suflet si in priviri. La multi ani de 8 Martie!

Primavara care cel putin calendaristic a sosit sa va aduca realizarea tuturor idealurilor!

Din departari pe aripi nestiute in aceasta zi frumoasa primeste-n dar un simplu si mirific martisor.

Un gand marunt pentru iubirea imensa pe care ti-o port. La multi ani!

Azi uita cine esti si trezeste-te la viata o data cu natura. Fii un fluture zglobiu si aseaza-te pe prima floare a puritatii. Ziua sa-ti fie mai senina ca infinitul. La multi ani, floare a primaverii!

Sursa: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
8.365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger