AcasăNews76 de "bucati"! Nici nu-ti trece prin cap care este orasul cu...

76 de „bucati”! Nici nu-ti trece prin cap care este orasul cu cei mai multi miliardari?

Numai putin de 76 de miliardari are capitala acestei superputeri mondiale, care nu este nici SUA, dar nici China, arata studiul anual intocmit de Hurun Report. In acest oras, cu o populatie de peste 11 milioane de locuitori, isi au „cartierele generale” cei mai multi inavutiti ai planetei.
Moscova ocupa locul 1 in top, cu 76 de miliardari, cu sase mai multi decat metropola americana New York. Top 3 este completat de Honk Kong (54). Urmeaza Beijing (41) si Londra (40). Pe pozitia a 7-a se afla Mexico City. Printre cei 8.9 milioane de locuitori ai capitalei Mexicului, exista unul (Carlos Slim – 76 de ani) care este mai bogat om al planetei. Regele „telecomului” din America de Nord, centrala si de Sud, detine suprematia mondiala cu o avere estimata la 66 miliarde de dolari. In top 10 orase cu miliardari mai figureaza: Istanbul (26 miliardari), Mumbai – India (24), Shanghai – China (24), Paris (23) si Shenzhen & Taipei – China (22). In top 20, mai intra orase precum Sao Paolo (Brazilia), Geneva (Elvetia), Guangzhou (China), Seul (Coreea de Sud), Tokyo (Japonia), San Francisco, Los Angeles, Beverley Hills, Dallas si Houston, toate din SUA.

Interesant este ca niciunul dintre potentatii rusi nu-si gaseste loc din primii 10 cei mai bogati oameni ai planetei, un top condus, asadar, de Carlos Slim (America Movil – Mexico City – $ 66 miliarde), si completat de Warren Buffett (Berkshire Hathaway – Omaha – $ 58), Amancio Ortega (Zara – La Coruna – $55), Bill Gates (Microsoft – Medina – $54), Bernard Arnault (LVMH – Paris – $51), Larry Ellison (Oracle – Woodside – $43), Li Ka-shing (Cheung Kong – Hong Kong – $32), David Koch (Energy – New York – $31), Charles Koch (Energy – Witchita – $31), Liliane Bettencourt (L’Oreal – Paris – $30)

Potrivit Hurun Global Rich List 2013, moscovitul cu cei mai multi bani este afaceristul Alisher Usmanov, regele otelului din Rusia, proprietar al clubului Arsenal Londra, avere de 19 miliarde de dolari. Urmeaza un „rege al energiei”, Vicktor Vekselberg, care are o avere de 18 miliarde de dolari.

Asia este continentul cu cei mai multi miliardari din lume, in total 609, comparativ cu 440, cati locuiesc in America de Nord, si 324 – in Europa. America de Sud are 49 de miliardari, Africa se lauda doar cu 17, la fel si Oceania

author avatar
Mihai Koblenko
829 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger