AcasăNews71 de jihadisti pregatiti sa atace in 15 state americane

71 de jihadisti pregatiti sa atace in 15 state americane

ISIS afirma ca are deja ”soldati antrenati” in mai multe state americane, care ”s-au angajat” sa faca ”misiuni similare” atacului de duminica, din Texas, la o expozitie de caricaturi ale lui Mahomed.

Jihadistii afirma ca asteapta doar ordine sa loveasca din interiorul teritoriului SUA

”Printre cei 71 de soldati antrenati, 23 s-au oferit la misiuni ca cea pe care am facut-o duminica iar numarul acestora creste”,  a declarat un terorist american cunoscut sub numele de Abu Ibrahim Al-Ameriki, pe un site de partajare a fisierelor, informeaza siteul american dreuz.info, citand Fox News. Mai mult, acesta afirma ca in mai multe state americane exista celule ISIS care asteapta ordine pentru a lovi. ”Din 15 state, mentionam doar cinci: Virginia, Maryland, Illinois, California si Michigan”, a amenintat Ibrahim Al-Ameriki. Anuntul existentei acestor celule teroriste in interiorul Statelor Uite a fost facut ca urmare a mesajelor care-i onoreaza pe cei doi atacatori din Garland (Texas), ucisi de politie: Elton Simpson (31 de ani) si Nadir Soofi (34 de ani). Elton Sompson avea contact direct cu un recrutor american al ISIS, cunoscut autoritatilor federale, potrivit expertului David Ibsen. Sub numele de”Miski” pe retelele sociale, Mohammed Hassan, un american care s-a alaturat jihadistilor, a vorbit pe Twitter cu Simpson despre atentatul de la redactia Charlie Hebdo, indicand ca ”trebuie facut acelasi lucru si in America”. Potrivit expertilor, Hassan este unul din cei mai performati recrutori online. De origine somaliana, acesta a plecat din Minneapolis in 2008 pentru a li se alatura jihadistilor in Siria.

”Atacul Statului Islamic in America nu este decat inceputul eforturilor noastre pentru a stabili o provincie in inima dusmanului”, se mai arata in comunicatul ISIS.

Pantofii Nike, interzisi in Siria pentru ca sunt obsceni

In Raqqa, ISIS impune reguli din ce in ce mai stricte, dupa ce a descalecat in 2013. Portul obligatoriu de niqab pentru femei, fumatul interzis barbatilor… Mai nou, si anumite branduri sunt proscrise. ISIS a alcatuit o lista a marcilor calificate ca ”impotriva moravurilor”. Potrivit France 24, care a luat informatia de pe un site anti ISIS, organizatia jihadista a distribuit luna trecuta pliante comericantilor in care li se cere sa evite vanzarea unor branduri. ”Tineri, feriti-va! Sloganurile necredinciosilor sunt acum pe hainele noastre”, avertizeaza pliantele respective. Pentru jihadisti, Nike are o conotatie sexuala (sonoritatea cuvantului in araba trimitand la actul sexual) , de aceea pantofii sunt pe lista neagra. Documentul ISIS listeaza si expresiile care nu trebuie sa se regaseasca pe haine, cum ar fi ”Bad boy” sau ”I’m a pretty bitch”. Chiar si asa, unii jihadisti se afiseaza purtand pantofi sport Nike.

 

author avatar
Tudor Borcea
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger