AcasăNews700.000 de euro, descoperiti in conturile unui medic de la Spitalul de...

700.000 de euro, descoperiti in conturile unui medic de la Spitalul de Arsi

Procurorii au gasit in conturile unui singur medic de la Spitalul de Arsi, din 16 care sunt anchetati, 700.000 de euro. Ca sa nu fie prins de autoritati, doctorul depunea la banca, la interval de cateva zile, 14.900 de euro.

Medicul in casa caruia s-au gasit 700.000 de euro depunea cate 14.900 de euro la banca, pentru a nu depasi limita de 15.000 de euro de la care Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor ar fi urmat sa se autosesizeze. Banii erau livrati direct intr-un cont deschis special pentru aceste operatiuni, potrivit digi24.ro.

Potrivit anchetatorilor, toti medicii care au fost retinuti vineri aveau in casa sume foarte mari de bani, care ar fi reprezentat mita si pentru care nu exista niciun act justificativ.

Medicii decontau si o parte din bani la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, operatiile de implant de silicon fiind trecute in dosar drept interventii pentru cancer la san. Pentru un astfel de dosar, Casa deconta pana la 5.000 de lei.

De altfel, la perchezitiile facute in casele medicilor au fost gasite sute de plicuri cu bani, sigilate, pe care erau inscrise mesaje de multumire din partea pacientelor.

Noua medici de la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie din Bucuresti si o asistenta, angajata a unei clinici private, au petrecut noaptea in arestul politiei, fiind acuzati de procurori ca ar fi folosit ilegal salile de operatii ale spitalului pentru interventii estetice platite de vedete din show-biz.

Sambata, judecatorii Tribunalului Bucuresti vor decide daca ii vor aresta sau nu.

Foto: jurnalul.ro

author avatar
Alina Costache
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger