AcasăNews7 ani de la Colectiv. Comemorarea victimelor se va încheia în fața...

7 ani de la Colectiv. Comemorarea victimelor se va încheia în fața Parchetului / Patriarhia a anunțat slujbe speciale

colectiv7 ani de la Colectiv. Comemorarea victimelor se va încheia în fața Parchetului / Patriarhia a anunțat slujbe speciale

Sute de persoane și-au anunțat prezența la marșul pentru comemorarea victimelor de la Colectiv. Evenimentul va avea ca punct final procuratura care anunțase în vară că nu are încă un suspect în dosarul morții tinerilor în spitale.

Manifestul începe sâmbătă seară, la ora 18.00. Cei care vor să participe sunt așteptați în Piața Bucur, în fața fostului club Colectiv. Mulțimea va purta portretele victimelor incendiului din 30 octombrie 2015 până la Parchetul General, aflat la mai puțin de 2 kilometri distanță.

Slujbe speciale pentru victimele tragediei

Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza, duminică, la Biserica Sfântul Nicolae – Broşteni, o slujbă de pomenire în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, petrecut în urmă cu şapte ani. Conform unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, de la ora 8,30 se va oficia Sfânta Liturghie în Biserica parohiei Sfântul Nicolae – Broşteni, situată în apropierea fostului club.

La 12,00 este programată slujba parastasului, care se va săvârşi în curtea bisericii, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Patriarhului Daniel. O altă slujbă va fi oficiată de un sobor format din 10 preoţi, la ora 13,00, în faţa fostului club Colectiv. Cu acest prilej, va fi depusă o coroană de flori din partea Părintelui Patriarh Daniel în memoria celor pomeniţi.

Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv din Bucureşti s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. În noaptea tragediei au murit 27 de persoane. Însă, în total, 64 de tineri au murit ca urmare a rănilor grave produse de flăcări și din cauza complicațiilor.

author avatar
Andreea Vlad
115 afisari

2 COMENTARII

  1. Da bre ,comemorati moartea eroica ,de jertfa a tinerilor ca la Cotul Donului
    Rugati-va preasfintitilor pentru sufletele tinerilor drepcredinciosi ce au pierit la datorie sarbatorind spiritele diavolilor ,de ziua Satanei sau mai corect noaptea Satanei ca El este Regele Intunericului
    Hai ca daca va rugati ii duceti direct la dreapta lui Dumnezeu langa sfintii apostoli ,care ce sa vezi ei chiar au dus o viata sfanta placuta lui Dumnezeu ferindu-se de ritualuri sataniste

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger