AcasăNews7 – 8 persoane la mitingul pentru Ungaria Mare de la Londra

7 – 8 persoane la mitingul pentru Ungaria Mare de la Londra

MAE precizeaza ca 7-8 persoane au participat, sambata dupa-amiaza, la Londra, la o demonstratie avand ca tema 91 de ani de la „dezmembrarea Ungariei Mari”, care a fost notificata autoritatilor locale de persoana fizica Andras Karaly. „La solicitarea Ambasadei Romaniei la Londra, Metropolitan Police ne-a informat ca la data de 11 iunie, in intervalul orar 15.00-17.00, la Londra, in zona Whitehall, a avut loc o demonstratie care a fost notificata autoritatilor locale de persoana fizica Andras Karaly. Scopul declarat al manifestatiei a fost acela de sensibilizare a opiniei publice britanice cu privire la aniversarea a 91 de ani de la «dezmembrarea Ungariei Mari»”, a precizat MAE.

Ministerul sustine ca, potrivit autoritatilor britanice, „deşi in informare se mentiona participarea a circa 60 de persoane, in fapt au fost prezente 7-8 persoane care au afişat bannere şi drapele cu mesaje in limba engleza, maghiara şi romana„, scrie Mediafax. MAE mai arata ca politia britanica nu a informat in prealabil Ambasada Romaniei cu privire la solicitarea persoanei fizice Andras Karaly, intrucat in aceasta nu se facea referire la Romania.

„De asemenea, mentionam ca in capitala Marii Britanii au loc zilnic demonstratii publice in diverse scopuri, iar organizarea lor nu implica obtinerea autorizarii prealabile a vreunei autoritati locale, ci numai, eventual, notificarea acestora cu privire la numarul de participanti, locul şi durata desfaşurarii; o serie de demonstratii au caracter spontan, iar conform legislatiei britanice in vigoare, acestea sunt permise daca nu afecteaza ordinea publica”, adauga MAE.

O manifestatie in favoarea independentei Tinutului Secuiesc a avut loc la Londra. Protestul a durat cateva ore, iar in timpul acestuia manifestantii au instalat pe un trotuar din capitala britanica afişe cu mesajele „Tara Secuilor nu este Romania„, dar şi „Dreptate pentru Ungaria„. Evenimentul a fost surprins de un cameraman amator.

Participantii la protest s-au declarat impotriva Tratatului de la Trianon, au adus cu ei o harta a Ungariei Mari şi au impartit pliante.

 

author avatar
A.P. Redactor
564 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iar populația britanică s-a sensibilizat așa de mult încât a râs copios, după care, fiind weekend, a plecat la cârciumă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger