AcasăNewsScandal uriaș în MAI. Marcel Vela pierde controlul. Sindicatul EUROPOL a sărit...

Scandal uriaș în MAI. Marcel Vela pierde controlul. Sindicatul EUROPOL a sărit la beregata ministrului!

Este război în Ministerul de Interne. Marcel Vela pierde controlul de la o zi la alta. Ultimii răzvrătiți sunt sindicaliștii de la Europol (Sindicatul Polițiștilor Europeni), care își exprimă opoziția față de înființarea „Poliției școlilor”.

EUROPOL a reacționat dur după ce Direcția Generală Management Resurse Umane din MAI a solicitat Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, dar și celorlalte structuri operative să comunice numărul de posturi vacante în vederea radierii.

Măsura a fost luată de către conducerea MAI, care motivează o reorganzare a structurii instituției. Documentul care prevede această măsură a fost redactat miercuri, iar termenul de raportare expiră vineri la ora 11.00.

„Acestea reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor”

Sindicaliștii Europol susțin că demersul este inacceptabil și constituie un veritabil atac la adresa ordinii și siguranței publice deoarece deficitul de personal din Poliție se apropie de 20.000 de polițiști.

Potrivit reprezentanților Europol, cele mai mari probleme de personal sunt la ordinea publică, rutiera, investigațiile criminale, poliția de frontieră, imigrările și crima organizată.

„Acestea reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor cărora li se induce ideea creșterii siguranței prin înființarea acestor structuri, când în realitate vor lua oameni din stradă pentru a-i muta la noile ‘poliții’. Cine crede că obții un alt rezultat cu aceleași resurse umane este naiv. Nu se schimbă nimic dacă vor fi luați oameni de la proximitate, ordine publică și îi vor muta la ‘poliția școlilor’ , în loc să degreveze de sarcini polițiștii de proximitate pentru ca aceștia să poată fi mai mult timp în teren, în mijlocul comunității, în școli și în alte asemenea locuri și medii de interes”, scrie Europol.

„Politizarea excesivă” a Poliției Române

De asemenea, sindicaliștii acuză conducerea MAI, inclusiv pe ministrul Marcel Vela de „politizarea excesivă” a Poliției Române și la transformarea acestei instituții în instrument electoral.

Ei susțin că deciziile sunt luate cu încălcarea prevederilor legale privind transparența decizională și dialogul social pentru că partenerii sociali, organizațiile sindicale nu au fost consultate în niciun fel.

„Acesta este exemplul cel mai relevant care are la bază fundamente politice, în detrimentul celor ce țin de siguranța cetățeanului. Solicităm pe această cale să înceteze orice demersuri de reorganizare instituționale pe durata campaniei electorale și stabilirea unor priorități pe termen scurt, mediu și lung imediat după alegerile parlamentare și după ce vom avea un Guvern instalat”, au precizat sindicaliștii de la Europol, potrivit stiripesurse.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.261 afisari

9 COMENTARII

  1. Deficit de 20.000 de politisti si vor sa radieze posturile vacante ?! De ce nu dau in competenta politiei locale aceasta problematica ?

  2. Tot asa a mintit Vela si cu detasarea celor 500 de politisti pe timp de sezon pe litoral.Iar drept rezultat,plajile erau pline cu tiganci care vindeau prostilor,”ia porumbelu’ cald”.Iar la Eforie Nord ce sa mai vorbim. Sa-mi aratati si mie cand veti vedea in cincinalul acesta,vreun politist care sa „faca ordine” pe langa vreo scoala unde interlopii fara frica vand droguri.

  3. Afara cu politia …desfacerea contractelor de munca ….nu sunte-ti in stare de nimic …nu munciti decit furatiiiiiiiiiiiiiiiiiii dementilor din politie si jandarmerie ….afaraaaaaaaaa cu voi dementilor la canal cu voi …la canal la sapa pe cimp analfabetilorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

  4. Pai daca avem 14 servicii de ce nu am avea 14 politii? Domnu Goarna e in acord.
    1 Politia parcurilor
    2 Politia circulatiei
    3Politia gardian de primar
    4Politia animalului
    5Politia crimi
    6Politia politicului si nu politica
    7Politia curvelor
    8Politia coruptiei
    9Politia mafiei
    10 Politia serviciilor
    11Politia prostului daca esti prost arestat
    12 Politia de frontiera
    13 Politia normala
    14 Politia politiei

  5. La puntu 1 disjungem usor nu mult si cu 4 5 mii de ajenti pe lemn si paduri în sens de parc mic parc mare parc central si parc patrimoniu rezervatie naturala a nu se taia ocrotit prin lege.
    Am uitat ceva?

  6. Acest Guvern de boi, nu poate lua alte masuri, decât masuri luate de boi. Creerul la majoritatea minsitrilor e la buci, ca si mai sus, nu pot spune, reformam prin desființare, sau prin distrugerea a ceea ce funcționează bine, de dragul politicienilor gen Băsescu cu sleatha lui, si altii, ne-au condus, ne conduc si ne vor conduce romani, cu cetatenie romana doar in buleetin, ca ei fac politica celui ce-l plateste mai bine, indiferent de consinte negative ale acestei tari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger