AcasăNewsNelu Tătaru face anunțul așteptat de toți românii. „Turiștii pot mânca în...

Nelu Tătaru face anunțul așteptat de toți românii. „Turiștii pot mânca în restaurant”

Restaurantele, teatrele și cinematografele se vor redeschide începând cu data de 1 septembrie doar cu condiția respectării Hotărârii nr.43.

Decizia a fost luată pe data de 27 august de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

În acest context, ministrul Sănătății, Nalu Tătaru a afirmat că, toți turiștii cazaţi în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităţilor de cazare.

Potrivit lui Nelu Tătaru nu se va ține cont dacă aceste restaurante se află în zone care depăşesc rata de infectare de 1,5 la mie.

Prin decizia CNSU aceste restaurante sunt exceptate chiar dacă zonele respective prezintă un indice al infectării cu SARS-CoV-2 de sub 1,5 la mia de locuitori.

„Noi încă din luna iunie pregătisem nişte reguli pentru deschiderea restaurantelor, având atunci în plan ca la 1 iulie să deschidem şi restauratele. Având în vedere evoluţia nu s-a mai putut face acest lucru. Regulile rămân aceleaşi: regulile de distanţare între mese, reguli de distanţare la masă. Discuţiile cu HoReCa au fost o masă da, o masă nu pentru a nu avea probleme cu distanţarea dintre mese, am discutat şi creşterea numărului de persoane de la patru la şase, dar păstrând aceeaşi distanţă, precum şi faptul că unităţile hoteliere pot primi în interior pentru o masă toţi cei cazaţi în hotel, indiferent de zona în care se află acel hotel”, a declarat Nelu Tătaru.

„Turiștii vor putea servi masa în interiorul hotelului”

Astfel, persoanele cazate în hoteluri pot mânca în restaurantele din interior, indiferent dacă respectiva unitate de cazare este sau nu într-o zonă cu rată mare de infectare.

„Pentru cei cazaţi în hoteluri acest indice nu se aplică. Cei cazaţi în hoteluri, indiferent de zonă, vor putea servi masa în interiorul hotelului”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Menționăm că, la ultima evaluare a zonelor cu risc ridicat, unde rata de infectare este peste 3 sunt 49 de localități în toată țara.

Nelu Tătaru susține că o nouă evaluare va fi făcută luni, 31 august.

„Ce pot să vă spun acum dar va fi valabilă lista de luni, făcând evaluarea pe 14 zile, în acest moment avem din Bihor, Bacău, avem şi din Braşov , Vaslui, Iaşi, Prahova, Ilfov, avem şi Bucureşti” a adăugat Nelu Tătaru, potrivit romaniatv.net

author avatar
Eli Dan Davidescu
131 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vorbea cineva in comentariile la un articol de mintea „ceea de pe urma”… Clar cine are nevoie de ea : NOI nu ungurii… ca doar chestiile astea prin restaurante se puteau face si mai demult, nu trebuia sa asteptam sa avem 1500 de imbolnaviri sa deschidem salile… le puteam deschide si cand aveam 30 de pozitivi pe zi…dar, e mai usor sa dam bani degeaba din povara fiecarui raman decat sa taiem ata care ne tine urechile si sa activam singurul neuron cu care unii , azi, fac pe ministrii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger