AcasăNewsCe propune Ministerul Justiției în privința lui Tudorel Toader, urmare a deciziei...

Ce propune Ministerul Justiției în privința lui Tudorel Toader, urmare a deciziei CEDO în cazul Kovesi

Pe lângă reacțiile apărute după ce s-a aflat, în cursul acestei zile, că Laura Codruța Kovesi a avut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în privința plângerii formulate după revocarea, în 2018, din fruntea DNA-ului, mai nou, pe același subiect, a mai apărut o noutate.

Și anume informația că instituția condusă de către liberalul Cătălin Predoiu înaintează Palatului Victoria o solicitare ce îl vizează pe fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, cel care a propus revocarea Laurei Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Și anume, faptul că „Ministerul Justiției propune Guvernului României eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția”. În acest sens, prin intermediul unui scurt comunicat remis în cursul acestei după-amiezi, se mai transmit următoarele:

„În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.
Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției.”

Amintim că însuși premierul Ludovic Orban comentase pe aceeași temă (CITIȚI AICI), la fel și fostul ministru Tudorel Toader (DETALII AICI).

Citiți și: Kovesi, victorioasă la CEDO

sursa foto: Facebook

1.376 afisari

10 COMENTARII

  1. @ în privința lui Cătălin Predoiu care a comis fraudarea bugetului public, împreună cu Monica Macovei, Valeriu Stoica, alți indivizi ce au participat la rescrierea Codului Penal și a Coduli de Procedură Penală, prin modificarea neconstituțională a majorității articolelor rescrise din Codul Penal și Codul de Prodecură Penală, ce opinați că ar putea propune ministrul de la justiție, ?

  2. @ Deci, remarcați că datorită faptului că Predoiu, Macovei, Valeriu Stoica cu ăia care au rescris Codul Penal și Codul de Procedură Penală și au au luat banii pe niște scrieri neconforme cu Constituția ,pentru doamna Codruța Koveși nici nu mai sunt bani să fie despăgubită, că i-au încasat necuvenit ăia de au rescris coduri neconstituționale, trebuid să se caute alte variante de despăgubire cum ar fi cu ce se mai găsesște prin rezerva de stat, cereale, conserve, cărbune, etc., ca statul să nu plătească și penalități, ?

  3. @ Ăsta a ajuns să își închipuie că și Comisia de la Veneția e vreo anexă de pe la Ministerul Justiției unde ar avea Predoiu atribuții, ?

  4. @ Opinați că Predoiu ar trebui să propună sancționarea judecătorilor CCR și a președintelui Iohannis cu plata despăgubirilor către Codruța Kovesi, ?

  5. @ Remarcați deci că Predoiu nu are atribuții să evalueze activitatea profesorului Toader la Comisia de la Veneția, ?

  6. @ Cu ăsta, Predoiu, și când a mai fost la Ministerul Justiției și în prezent e veselie la Ministerul Justiției, bani nu sunt însă ăștia vor salarii și pensii de independenți, ?

  7. Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează functionarea si “compoziţia” Curţii Constituţionale a României(CCR) trebuie revizuite astfel:
    Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări;
    – nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani;
    – membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat;
    – 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani.

  8. @ Deci, remarcați că MJ, instanțele, Ministeul Public funcționează după regula,
    ,,Cine face si desface, toata ziua are ce face!” care însă trebuiește însă completată, în compensare, cu regula „noi ne facem că muncim ei se fac că ne plătesc”, așa cum bine se cunoaște din perioade anterioare, cu bugetare minimală, instituțiile anterior menționate dovedindu-se de cele mai multe ori prost funcționale și nenecesare, ?

  9. @ Apreciați că la Justiție piramida lui Maslow ar trebui înlocuită cu piramida lui Keops, ?

  10. Tare! …Un analfabet peltic, infractor dovedit, sclav al aparatului represiv din Romania „PROPUNE” el ca sa faca in cazul unei somitati in domeniul justitiei!… Daca nici asta nu-i tare… nu-mi imaginez ce-ar mai putea fi…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger