AcasăNewsCe propune Ministerul Justiției în privința lui Tudorel Toader, urmare a deciziei...

Ce propune Ministerul Justiției în privința lui Tudorel Toader, urmare a deciziei CEDO în cazul Kovesi

Pe lângă reacțiile apărute după ce s-a aflat, în cursul acestei zile, că Laura Codruța Kovesi a avut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în privința plângerii formulate după revocarea, în 2018, din fruntea DNA-ului, mai nou, pe același subiect, a mai apărut o noutate.

Și anume informația că instituția condusă de către liberalul Cătălin Predoiu înaintează Palatului Victoria o solicitare ce îl vizează pe fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, cel care a propus revocarea Laurei Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Și anume, faptul că „Ministerul Justiției propune Guvernului României eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția”. În acest sens, prin intermediul unui scurt comunicat remis în cursul acestei după-amiezi, se mai transmit următoarele:

„În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.
Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției.”

Amintim că însuși premierul Ludovic Orban comentase pe aceeași temă (CITIȚI AICI), la fel și fostul ministru Tudorel Toader (DETALII AICI).

Citiți și: Kovesi, victorioasă la CEDO

sursa foto: Facebook