AcasăNews60 de romani au fiecare pensii de peste un miliard de lei

60 de romani au fiecare pensii de peste un miliard de lei

In tara in care foarte multi pensionari sunt muritori de foame, sunt persoane care au pensii uriase. 60 dintre acestia ridica peste 25.000 de euro pe luna.

Informatia a fost confirmata astazi de Ministerul Justitiei, ca urmare a unei postari facuta pe Facebook in urma cu doua saptamani de Raluca Pruna, Ministrul Justitiei: Intrebata cum de s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: „Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii”. Sec, si fara nume sau prenume.  Atat: sunt 60 de indivizi care nu pot sa sa cheltuie pensia intr-o luna, in mod normal. Convertind miliardul de lei vechi in lei noi, vorbim despre o pensie de peste 100.000 de lei noi / luna, adica o pensie de 100 de ori mai mare decat o pensie decenta din Romania. Cu alte cuvinte, un om cu o pensie decenta de 1.000 de lei va incasa in opt ani si jumatate  cat incaseaza intr-o luna un pensionar de lux din justitie! Pe scurt, am vrea si noi sa cunoastem un batran care ridica un venit lunar mai mare decat al presedintelui Romaniei, al primului ministru si al tuturor ministrilor Guvernului Romaniei la un loc. Macar sa-l pipaim…

author avatar
Catalin Dumitrescu
968 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta este din pacate sistemul corupt care permite asemenea aberatii. Este imoral ca intr-o tara ca Romania sa existe pensii mai mari de 5000 lei. In strainatate NU EXISTA pensii de stat mai mari de 3000 euro. Vrei pensie mai mare, cotizezi la fonduri private de pensii ! Legea pensiilor nu permite aceste abuzuri, dar exista o multime de legi speciale pentru pensii de serviciu si pensii speciale. Ma intreb, noi pensionarii obisnuiti, nu am avut si noi meserii specile ?! Doctor, profesor, inginer, cerecetator stiintific, nu sunt profesii speciale?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger