AcasăNews557 de dosare închise la DNA, după decizia ÎCCJ. 1,2 miliarde euro...

557 de dosare închise la DNA, după decizia ÎCCJ. 1,2 miliarde euro rămân în buzunare infractorilor români

dna557 de dosare închise la DNA, după decizia ÎCCJ. 1,2 miliarde euro rămân în buzunare infractorilor români

Direcția Națională Anticorupție (DNA) va închide 557 de cauze penale, în care prejudiciul estimat se ridică la 1,2 miliarde euro, ca urmare a deciziilor privind prescripţia.

Ca urmare a decizie Înaltei Curții, DNA a anunțat că va sesiza Curtea de Justiție a UE pentru a stabili dacă decizia CCR și a Curții Supreme este în acord cu normele europene. Prejudiciul estimat a dosarelor care vor fi închise se ridică la 1,2 miliarde euro, iar valoarea totală a mitei și a traficului de influență se ridică la 150 milioane euro.

Decizia instanței supreme privind prescripția va închide 557 de dosare DNA

DNA subliniază că, în urma deciziei de marți, „magistrații vor fi nevoiți să constate încetarea proceselor penale și înlăturarea răspunderii penale pentru infracțiuni de corupție, asimilate corupției și având ca obiect fraudarea fondurilor europene”.

Dintre aceste 557 de cauze penale, 190 de dosare se află în faza urmării penale, iar 367 au fost deja înaintate instanțelor, potrivit unui comunicat DNA.

Conform DNA, 190 dosare au un prejudiciu estimat la 648.207.688 euro (valoarea totală a mitei și a traficului de influență 50.997.625 euro) și alte 367 dosare se află în diferite stadii de judecare (pe rolul instanțelor), cu un prejudiciu estimat la 561.230.056 euro (valoarea totală a mitei și a traficului de influență 99.471.962 euro).

Fostul judecător CCR Augustin Zegrean spune că hotărârea Înaltei Curți discriminează între inculpați. Zegrean spune că procurorii au timp suficient să instrumenteze dosarele de corupție și este inadmisibil ca un dosar precum cel de „luare de mită” să poată să fie trimis în judecată și judecat definitiv în 10 ani. „Pedeapsa are sens când se aplică întocmai și la timp, nu peste 10 ani”, spune Zegrean, potrivit adevarul.ro.

author avatar
Andreea Vlad
254 afisari

2 COMENTARII

  1. ASTA DOVEDESTE CA DE 33 DE ANI TARA ESTE CONDUSA DE BANDITI SI DE HOTI.
    ESTE OARE ROMANIA STAT MAFIOTIZAT……???
    CEI CARE AU FURAT DIN AVEREA TARII SI DREPTURILE „POPULIMII” NU TREBUIE INCHISI pentru a cheltui statul cu intretinerea lor CI TREBUIE SA LI SE CONFISTE AVERILE ILICITE PANA LA AL DOILEA NEAM.
    FAPTELE DE FARUDARE SAU FURĂCIUNE SE POT PRESCRIE DAR ELEMENTELE CONFISCĂRII nu se prescriu NICIODATA ………………………ELE POT FI CONFISCATE -RECUPERATE CHIAR SI INAINTE DE TERMINAREA PROCESULUI PENAL………………
    CAT A FOST ROMANIA FURATA DUPA 1989 (fara nici un razboi) N-A FOST PAGUBITA IN ISTORIA EXISTENTEI SALE DE SUTE DE ANI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger