AcasăNews5000 de restaurante italiene, controlate de mafie

5000 de restaurante italiene, controlate de mafie

Potrivit asociatiei italiene de protectie a consumatorilor Coldiretti, crima organizata a profitat anul trecut de criza economic pentru a penetra economia legala si a-si extinde prezenta in domeniului restaurantelor.

Anul trecut, diverse factiuni ale mafiei controlau un numar impresionant de restaurante pe intreg teritoriul Italiei. In plus, patronii diverselor firme aflate in legatura cu crima organizata utilizau extorcarea de fonduri pentru a-i forta pe agricultori sa vanda la pret scazut si pe o serie de firme sa le cumpere produsele, creand situatii de monopol. Informatiile asociatiei Coldiretti sunt urmare unei vaste operatiuni anti-mafia de saptamana trecuta, care au dezvaluit legatura dintre restaurantele ”turistice” sau populare cu crima organizata. Politia a blocat si conturile  si proprietatile unei familii napolitane, in valoare de 20 de milioane de euro. Unul din restaurantele vizate a fost Donna Sophia dal 1931, aflat in centrul din Milano. Pe site-ul Trip Advizor au aparut critici cu privire la calitatea meniurilor sau la maniera cu care se purta patronul cu clientii. Altii au apreciat ”delicioasa pizza”. Dincolo de acest amanunt, utilizarea restaurantelor ca acoperire pentru activitati ilegale nu este deloc o noutate dar, potrivit Coldiretti, practica este din ce in ce mai raspandita, mafia fiind dispusa sa faca ”orice rabat de la calitate, in detrimentul consumatorilor si pentru castig”. Anul trecut, practicile ”agromafiei” au adus organizatiilor criminale 21, 8 miliarde de euro, o crestere cu 30% in raport cu anul precedent, cu grupuri mafiote infiltrate in toate categoriile de intreprinderi alimentare, in baruri si restaurante familiale si chiar in anumite lanturi de restaurante.

author avatar
Catalin Dumitrescu
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger