AcasăNewsUPDATE Zeci de ore in tren: Garnitura cu 400 de pasageri a...

UPDATE Zeci de ore in tren: Garnitura cu 400 de pasageri a plecat catre Galati

(foto: infotravelromania.ro)

UPDATE Trenul InterRegio 1574 Galati – Bucuresti, in care se afla aproximativ 400 de pasageri care sunt pe drum de peste 50 de ore dupa ce garnitura s-a blocat de mai multe ori in nameti, a plecat din Gara Faurei in jurul orei 13.00, cu destinatia Galati. Potrivit purtatorului de cuvant al CFR Calatori, Adrian Vlaicu, calatorii sunt pe drum de intoarcere spre Galati.Conform sursei citate, garnitura inainteaza cu greu din cauza zapezii. „Oamenii au fost alimentati de trei ori, au primit hrana si apa si ieri, si aseara si astazi. Noi am apelat la autoritatile locale pentru ca nu se putea ajunge acolo din cauza zapezilor foarte mari, insa oamenii au primit mancare si apa. La aceasta ora, trenul este in drum spre Galati”, a declarat reprezentantul CFR.

Calatorie de cosmar pentru aproximativ 400 de pasageri care au plecat inca de luni cu un tren de la Galati catre Bucuresti. Din cauza zapezii, garnitura s-a oprit de mai multe ori pe traseu. Calatorii au ajuns marti noaptea in Gara Faurei, dupa ce au stat in vagoane circa 50 de ore.

(foto: infotravelromania.ro)

Pasagerii trenului InterRegio  1574 Galati – Bucuresti au ajuns in Faurei, unde au primit alimente. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, Stefan Stoian, dupa miezul noptii de marti spre miercuri trenul a ajuns in Gara Faurei, unde se afla si la ora transmiterii acestei stiri, informeaza Mediafax.

Pentru ca si la aceasta ora calea ferata este blocata din cauza zapezii, cei 400 de pasageri ar putea fi cazati la o scoala din Faurei, pana la reluarea traficului pe calea ferata. Pana sa ajunga la Faurei, oamenii s-au mutat in vagoanele din imediata apropiere a locmotivei, acestea avand caldura. Autoritatile din Braila le-au trimis pasagerilor din tren un camion cu alimente – conserve, paine, apa si dulciuri.

Patru locomotive au incercat, marti seara, sa deblocheze trenul, care este format din doua garnituri si care ramasese blocat in nameti in apropiere de Faurei. Una dintre cele doua garnituri a plecat din Galati luni dimineata, cu 300 de calatori, iar a doua a plecat luni seara, cu 70-80 de persoane, intre care si membri ai echipei de fotbal Otelul Galati.

Luni seara, trenul a ramas blocat in troienele de cativa metri inaltime, pe un camp intre Faurei si Buzau, in apropierea localitatii buzoiene C.A. Rosetti. Marti dupa-amiaza, intrucat nu a mai putut inainta spre Bucuresti, garnitura a pornit inapoi catre Galati, punandu-se in miscare in jurul orei 14.30, si urmand sa ajunga in cursul serii la Galati. Trenul s-a blocat din nou, si nu a mai ajuns la destinatie. Potrivit reprezentantilor CFR Galati, trenul InterRegio 1574 Galati – Bucuresti nu a mai putut inainta la C.A. Rosetti din cauza zapezii, care atingea si 3,5 metri inaltime.

492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger