AcasăNews49 de morti in Lugansk: insurgentii pro-rusi au doborat un avion cu...

49 de morti in Lugansk: insurgentii pro-rusi au doborat un avion cu parasutisti

Presedintele Ucrainei: "Cei care sunt implicati in acest act terorist de amploare vor fi pedepsiti. Teroristii vor primi o riposta adecvata".

Sperantele unei detensionari a situatiei, nascute cu o saptamana inainte de primul contact intre noul presedinte al Ucrainei, Petro Porosenco si omologul sau rus, Vladimir Putin, s-au naruit sambata, cand un avion militar de transport ucrainean a fost doborat de insurgenti armati pro-rusi, in Lugansk.

Presedintele Ucrainei: "Cei care sunt implicati in acest act terorist de amploare vor fi pedepsiti. Teroristii vor primi o riposta adecvata".

Atacul s-a soldat cu 49 de morti (noua membri ai echipajului si 40 de parasutisti). ”Raspunsul nostru va fi adecvat”, a declarat Porosenco. Ulterior, sute de manifestanti au protestat violent in fata ambasadei Rusiei din Kiev iar ministrul ucrainean de Externe, Andrei Descita, a declarat, sambata, la protestele din fata ambasadei ca ”Putin este un nenoricit”. Pe de alta parte, insurgenti pro-rusi din Donetk (Gorlovka) au afirmat ca au doborat un aparat Su-24 al Fortelor Aeriene Ucrainene, pilotul fiind capturat. Sambata, un dispozitiv exploziv de mare putere a fost depistat si dezamorsat in apropierea Presedintiei Ucrainei, la Kiev, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de Kyiv Post.

author avatar
Tudor Borcea
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger