AcasăNews47 de perchezitii in opt judete, la locuinte si sedii de firme

47 de perchezitii in opt judete, la locuinte si sedii de firme

O actiune de amploare a politistilor, menita sa aduca informatii semnificative int-ro ancheta aflata in plina desfasurare, in care exista suspiciuni in privinta savarsirii unor nereguli de natura fiscala.

Activitatile sunt in plina desfasurare si la aceasta ora. Actiunea apartine reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Alba, cercetarile in aceasta cauza fiind facute sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba. Oamenilor legii li s-au alaturat si colegi de-ai lor de la IPJ din  Mehedinti, Valcea, Gorj, Hunedoara, Iasi si Dambovita, din cate anunta IGPR.

Mai precis, politistii anunta ca sunt banuileli in privinta savarsirii unor fapte de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala, intr-un caz in care prejudiciul s-ar ridica la circa 4 milioane de lei.

Verificarile se fac atat la locuintele unor suspecti, cat si la sediile unor firme. In cifre, lucrurile arata astfel: din cele 47 de perchezitii, cele mai multe se fac in Mehedinti- 12, alte 11 in Valcea, opt in Alba, sapte in Dolj, patru in Gorj, trei in judetul Iasi si cate una in Hunedoara si Dambovita.

Insa actiunea de marti nu presupune doar perchezitii, ci si audieri, astfel ca oamenii legii urmeaza sa puna in executare nu mai putin de 33 de mandate de aducere. Din comunicatul IGPR rezulta, printre altele, faptul ca ancheta desfasurata pana la aceasta data ar fi scos la iveala faptul ca incepand din 2012 si pana anu trecut, „37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le reprezinta, in baza unor documente contabile emise de catre mai multe societati comerciale tip fantoma”.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger