AcasăNews45 de combatanti ISIS au murit otraviti in Irak

45 de combatanti ISIS au murit otraviti in Irak

Chiar daca au postit, jihadistii n-au scapat de razbunarea soartei

Jihadistii au murit urmare a unei toxiinfectii alimentare de origine necunoscuta. Se pare ca acestia au fost otraviti de locuitorii din Mossul, ca razbunare pentru cruzimea fata de populatia irakiana.

Chiar daca au postit, jihadistii n-au scapat de razbunarea sortii

45 de teroristi ai Statului Islamic au murit, luni, la Mossul, dupa ce au fost otraviti la un ospat de Iftar (sfarsitul Ramadanului), a indicat Said Mimousini, un purtator de cuvant al Partidului democratic din Kurdistan, pentru ziarul kurd Al Sumaria News, relateaza i24news. Urmare a consumarii diverselor alimente, 45 de jihadisti au fost gasiti fara viata iar alti o suta au fost spitalizati , unii in stare grava, potrivit site-ului iranian Press TV. Cauza acestei intoxicatii alimentare este deocamdata necunoscuta. Potrivit lui Said Mimousini, autorii acestei otraviri in masa ar putea fi locuitorii orasului Mossul, care este aflat sub controlul Statului Islamic de anul trecut, si care au vrut sa se razbune pentru cruzimea de care au dat dovada jihadistii ISIS sau alte grupari teroriste.

”Si-au meritat soarta”

”Teroristii si-au meritat soarta pentru salbaticiile comise in Mossul sau in alta parte”, a declarat purtatorul de cuvant kurd. De altfel, nu este pentru prima data cand jihadisti sunt ucisi prin otravire. In noiembrie 2014, rebelii Armatei Siriene Libere, in complicitate cu bucatari locali, au otravit mancarea jihadistilor din tabara Fath El-Sahel, ucigand 12 persoane. In aceeasi perioada, mai multi combatanti ai Statului Islamic au fost otraviti la o cina in periferiile Dir Zour, in Siria, de catre un agent  infiltrat al guvernului lui Bashar al-Assad, potrivit Times of Irak.

Site-ul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, piratat de jihadisti

Cyberpirati afiliati ISIS au atacat, miercuri, site-ul Observatorului Sirian al Drepturilor Omului, organizatie care difuzeaza cotidian informatii cu privire la conflictul din Siria, si i-au amenintat directorul, Rami Abdel Rahmane, informeaza AFP. Hackerii s-au declarat Jaich al-Khalifa al-Electroni (Armata electronica a califatului). Rahmane a confirmat piratarea site-ului, afirmand ca ”toate informatiile care erau disponibile au fost sterse”, dar Observatorul dispune de copii si va continua sa furnizeze informatii pe Facebook si Twitter.

200 de americani s-au alaturat teroristilor

200 de cetateni americani s-au alaturat sau au incercat sa se alature Statului Islamic in Siria, a informat directorul FBI, James Comey, informeaza Reuters. ”Vom continua sa-i identificam pe indivizii care incearca sa se alature randurilor combatantilor straini dar si pe extremistii violenti aflati pe teritoriul nostru, cei care pot ataca Statele Unite din interior”, a declarat Comey in fata parlamentarilor in timpul unei reuniuni a comisiilor de Informatii din Senat.

Tunisia construieste marele zid anti Daesh

La doua saptamani dupa atentatul din statiunea Sousse, Tunisia a anuntat, miercuri, constructia unui zid urias de-a lungul frontierei sale cu Libia, unde a fost format autorul sangerosului atentat soldat cu 38 de morti. Premierul Habib Essid a evocat intarirea masurilor de securitate la frontiera tunisiano-libiana, inclusiv prin ridicarea unui zid protector de pamant in lungime de 186 kilometri, intre punctele de frontiera Ras Jedir si Dhiba. Zidul va avea o inaltime de peste doi metri, pentru a impiedica trecerea vehiculelor.

 

author avatar
Tudor Borcea
497 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger