AcasăNews41% din americani nu stiu de Auschwitz

41% din americani nu stiu de Auschwitz

Multi tineri americani nu au auzit de lagarele de concentrare infiintate de nazisti in Polonia

Un sondaj publicat de Schoen Consulting la cererea Jewish Claims Conference releva amploarea amneziei colective in Statele Unite referitoare la exterminarea sistematica a evreilor.

Multi tineri americani nu au auzit de lagarele de concentrare infiintate de nazisti in Polonia

Sondajul arata ca 45% din americani sunt incapabili sa numeasca un singur lagar de concentrare nazist iar printre cele mai sinistre, Auschwitz, a disparut din memoria multora. Studiul, facut pe 1350 de persoane majore, releva printre altele ca 11% din americani spun ca nu au auzit de Holocaust, procentul atingand 22% in randul celor cu varste intre 18 si 34 de ani (31% din cei sondati). Doar 37% din persoanele interogate au indicat Polonia ca tara unde au avut loc cele mai multe exterminari (contrar unui procent de 84% care identitica Germania). Aproximativ 3,5 milioane de evrei au fost ucisi de catre nazisti in Polonia iar 90% din populatia evreiasca a tarilor baltice a fost decimata. Pe de alta parte, a existat un consens cu privire la necesitatea ca ororile Holocaustului sa fie predate in scoli (93%) in timp ce 80% din cei interogati considera ca aceasta este important pentru ca tragedii similare sa nu se mai repete. ”Problema nu este faptul ca oamenii neaga Holocaustul. Problema este ca el dispare din memoria colectiva”, a explicat Greg Schneider, vicepresedintele JCC. „Pe masura ce ne indepartam de aceste evenimente, ele dispar din subiectele despre care oamenii discuta sau gandesc, dezbat sau invata. Daca asteptam o noua generatie pentru a incerca sa reparam acest lucru, cred ca intr-adevar vom fi intr-o situatie proasta”, a declarat Matthew Bronfman, un membru al biroului JCC.

author avatar
Tudor Borcea
122 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce sa le ceri niște țărani ! Va dati seama ca o sa indice pe harta Guantanamo si Abu Graib la Poarta Alba,, trece trenu printre munti ca un sarpe lung maaaai of of of of…ah imi vie sa sparg pahare, iar experimentu Pitesti laPhiladelphia la experiment… N-au si ei un corason de orientare un cohones cenusiu ceva. Nimic. Deia ne bate Dumnezeu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger