AcasăNews41 de trenuri anulate din cauza viscolului si a zapezii

41 de trenuri anulate din cauza viscolului si a zapezii

(foto: infotravelromania.ro)

Vremea rea nu a dus doar la intreruperea circulatiei pe unele sosele din tara, ci si la anularea unor trenuri. Mai exact, 41 de curse feroviare au fost anulate, a anuntat, joi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Totodata, premierul Boc a avertizat prefectii sa ia din timp masuri pentru a se evita blocajele rutiere de zilele trecute.

(foto: infotravelromania.ro)

Din cauza viscolului si a zapezii, au fost anulate, joi, 41 de trenuri, pe sinele ferate actionand 148 de utilaje de deszapezire, a anuntat Anca Boagiu, joi, in timpul unei conferinte de presa. Responsabilii cu deszapezirea care nu si-au indeplinit atributiile, din Ministerul Transporturilor si companiile din subordinea institutiei, vor fi sanctionati, a declarat Anca Boagiu. „Toti cei implicati in circulatie sunt responsabili de viata celor din trafic. La finalul acestei perioade vom lua masuri punitive impotriva celor care nu si-au indeplinit atributiile”, a declarat Boagiu, potrivit Mediafax.

 

Boc: Sa nu va aud ca ati fost luati prin surprindere de conditiile meteo

La randul sau, premierul Emil Boc a cerut autoritatilor locale sa ia din timp masuri pentru a preveni blocarea drumurilor din cauza viscolului si a zapezilor anuntate de meteorologi, care au emis pentru zilele urmatoare o avertizare Cod galben de ninsori. Boc le-a transmis prefectilor sa evite situatiile de saptamana trecuta, cand sute de masini au ramas blocate in trafic, si sa solicite sprijinul armatei in cazuri de urgenta. „Sa nu aud din partea dumneavoastra sau a altor autoritati ale statului ca ati fost luati prin surprindere”, le-a spus Emil Boc prefectilor, intr-o videoconferinta organizata la Guvern.

Cod galben de ninsori pana duminica seara

Meteorologii au emis, joi, o noua avertizare Cod galben de ninsori, valabil de vineri dimineata pana duminica seara. Specialistii atentioneaza ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

Cod galben de ninsori si viscol in toata tara, de vineri pana duminica seara

2.962 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger