AcasăNews41 de companii amendate. Consiliul Concurentei a dat sanctiuni de peste 6...

41 de companii amendate. Consiliul Concurentei a dat sanctiuni de peste 6 milioane de euro

Dupa ce au facut o serie de verificari in privinta unor suspiciuni privind anumite practici anticoncurentiale, reprezentantii institutiei au aplicat- in baza constatarilor facute- sanctiuni in valoare de 28, 12 milioane de lei, ceea ce inseamna circa 6m 3 milioane de euro.

Amenzile din directia Consiliului Concurentei au vizat nu mai putin de 41 de companii ce activeaza pe de-o parte pe piata distributiei de usi, dar si pe cea a centralelor termice si boilelor, din cate s-a anuntat, smabata, din directia institutiei conduse de catre Bogdan Chiritoiu. „Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiilor avand ca obiect intelegerile prin care au fost fixate preturile pentru produsele Porta KMI Romania (usi) si Ariston Thermo Romania SRL (centrale termice). Consiliul Concurentei a constatat ca intre fiecare dintre cele doua companii si distribuitorii ei s-au au incheiat contracte prin care stabileau preturile de revanzare sau cotele de adaos comercial. In acest fel, s-a restrans capacitatea distribuitorilor de a-si stabili singuri pretul de revanzare si s-a eliminat concurenta prin pret dintre acestia”, au motivat reprezentantii Consiliului amenzile dictate.

Conform sursei citate, in primul caz, cele mai mari amenzi au fost aplicate catre Dedeman – 9.154.167 lei si Arabesque SRL -3.553.898 lei, fiind sanctionati si Porta KMI RomaniaSRL – 481,004 lei, Casa Noastra SA – 444,751 lei, dar si Proges SRL, cu suma de 471,593 lei.

Pe celalat palier, in cazul distributiei centralelor termice si a boilerelor, cele mai mari amenzi au fost aplicate Dedeman SRL -9.508.331 lei, Ariston Thermo Romania SRL – 1.798.424 lei si Marelvi Impex SRL – 518.913 lei, se mai mentioneaza in comunicatul remis presei din directia Consiliului.

author avatar
Cristina Stefan
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger