AcasăNews400 de minori au dispărut în doar o lună

400 de minori au dispărut în doar o lună

Polițiștii sunt striviți de numărul mare de cazuri de dispariție a minorilor

Cazul Caracal, dar și cel al micuței de 11 ani din Gura Șuții care se pare că a fost omărâtă de un olandez pedofil, a scos la iveală date incredibile despre ce se întâmplă la nivel național cu minorii care dispar. Astfel, Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, susține că numai în luna septembrie, care nu s-a încheiat,  au fost semnalate, la nivel național, peste 400 de dispariții de minori. Oamenii legii au mai multe variante și susțin că unii dintre ei ajung pe mâna rețelelor de pedofilie sau că alții pleacă de acasă și ulterior se întorc.

Polițiștii sunt striviți de numărul mare de cazuri de dispariție a minorilor

Șeful Poliției trage un semnal de alarmă și spune  că anchetele sunt foarte multe și că oamenii legii nu mai fac față solicitărilor. Vasilescu apreciază că există un volum de muncă uriaș și recunoaște că ”reacția polițiștilor pe care îi coordonează poate uneori nu este tocmai cea mai potrivită”. Dintre disparițiile de copii, foarte multe s-au dovedit a fi plecări voluntare de acasă, de la școală, centre de plasament, etc. Acesta mai declară că toate cazurile au fost tratate „foarte serios”. „În această perioadă, să spun de la 1 septembrie, avem peste 400 de dispariţii de minori şi pe toate le-am tratat cu foarte mare atenţie. De exemplu, zilele trecute la Buzău, dintr-un centru de plasament au plecat 11 minori fiindcă s-au supărat pe pedagog că le-a luat telefonul. I-am căutat pe toţi 11 şi i-am găsit. Deci în toate cazurile luăm măsurile necesare”, a declarat Liviu Vasilescu.

author avatar
Ramona Feraru
527 afisari

2 COMENTARII

  1. Camere la intrarea si la iesirea din sat si programe smart care suna la gest voce sau atingere direct unde vrei marcand locul ora data… Copii pana la varsta x obligati sa poarte ceasuri, bratari minicipuri de localizare. legal.

  2. Români,dacă vreți siguranță a copiilor voștri și a voastră, atunci trebuie să știți că acest lucru se poate face doar cu legi aspre!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger