AcasăNews40 la suta din medicii de familie dau faliment pana la anul

40 la suta din medicii de familie dau faliment pana la anul

Vasile Astarastoae anunta falimentul medicilor de familie

Medicii de familie sunt condamnati la faliment pana la anul, daca se mentin actualele norme care ii obliga sa faca munca voluntara pentru pacienti, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania. Vasile Astarastoae a criticat neregulile din sistemul de sanatate, apreciind ca daca in ultimii 20 de ani nu s-a putut schimba nimic, acest lucru este cauzat de „abordarea schematica”. El a aratat ca un sistem de sanatate nu poate functiona fara profesionistii din sistem, iar primul lucru care ar trebui facut ar fi o evaluare pentru a vedea cati profesionisti mai sunt, ce se face pentru ei si cum pot fi impiedicati sa plece din tara. In acest context, el a dat exemplul medicilor de familie panditi de faliment.

Vasile Astarastoae anunta falimentul medicilor de familie

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania a mai atras atentia ca este foarte importanta si cultura care se dezvolta in interiorul sistemului, precizand ca o cultura conflictuala creste costurile sistemului. Potrivit lui Astarastoae, medicina de familie ar avea nevoie pana la sfarsitul anului, pentru a supravietui, de 200 milioane de lei, iar acesti bani ar putea fi luati de la stat. „Statul ar putea renunta la sapte kilometri de autostrada pentru a aloca medicinei de familie 200 de milioane de lei, respectiv 50 de milioane de euro, ca sa acopere solicitarile facute de medicii de familie pentru a supravietui pana la sfarsitul anului”, a spus presedintele Colegiului Medicilor din Romania, in conferinta de lansare a campaniei „Respecta-ti medicul!” scrie Mediafax.

Vasile Astarastoae a precizat ca in aceasta perioada se deruleaza o campanie de denigrare a medicilor, iar Colegiul Medicilor din Romania cere autoritatilor statului sa intervina si sa acopere nevoile minime ale medicilor de familie.

Normele la noul contract cadru pe 2011-2012 prevad o crestere cu 10% a veniturilor asistentei primare, alocarea banilor presupunand un efort financiar suplimentar intrucat statul nu are bani sa aloce majorarea de 30% ceruta de medicii de familei, a declarat, marti, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta. El a tinut sa precizeze ca o majorare de 30 la suta a veniturilor este imposibila in acest context economic.

„Este imposibil sa alocam medicinei primare o crestere cu 30 la suta a veniturilor. In acest context economic, este imposibil. Bugetul CNAS are, la ora actuala, un deficit de cel putin, 2 miliarde si jumatate – 3 miliarde de lei, adica aproximativ 750 de milioane de euro”, a mai spus Duta.

 

279 afisari

3 COMENTARII

  1. Doctore, ai sfeclit-o! In mod normal ar trebui ca PICCJ sa se siseze din oficiu pentru comiterea infractiunii de transmitere de informatii care nu sunt destinate publicitatii, caci doar in tara asta si nicaieri in lume 7 km de autostrada costa 50 de milioane de euro. Rusine sa iti fie! Cum poti sa iti dai in gat prietenii care te-au impins acolo, pe functie?

  2. nu le mai luati apararea medicilor de familie nu fac nimic in afara de a copia retete nu iau o tensiune decat pe bani uitati va sa vedeti unde isi fac concediile in ce lux traiesc nu va faceti griji ca nu pleaca din tara le este fffbine aici munca aproape de loc fara raspundere vin la program cand vor profesionisti de loc

  3. APROSTOAIE lasa vrajeala. Medicii de familie sant niste escroci care daca nu le dai bani nici nu te baga in seama. Unchiul meu sta cu orele in fata cabinetului cand nu cotizeaza la medic. Nu au Decat sa dea filament. Oricum s-au imbogatit pe spa tele oamenilor bolnavi. Sa le fie rusine ca Mai au pretentii la bani si ca au tupeul sa ne zica noua ca sant cinstiti. Chair ne credeti prosti?????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger