AcasăNews40 de ani de la cutremurul devastator din ‘77

40 de ani de la cutremurul devastator din ‘77

4 martie 2017. Uitandu-se la data din calendar, multi dintre noi au realizat ca in aceasta sambata se implinesc, practic, patru decenii de la momentul producerii seismului devastator din 1977, cutremur care a semanat groaza si a schimbat iremediabil mii de vieti.

In functie de varsta fiecaruia, unii si-au amintit ce au vazut, pe viu, in clipele si in zilele de dupa producerea seismului care a pus la pamant un numar mare de cladiri in Bucuresti, prinzand oameni sub daramaturi – unii dintre ei fara sa mai poata fi salvati.

Altii doar imaginile surprinse de televiziunea publica, si difuzate, de-a lungul anilor, cand s-a vorbit despre efectele miscarii telurice de 7, 1 grade, care a semanat groaza in randul romanilor, dar si despre cladirile cu bulina rosie de pe raza Capitalei. Este vorba despre imobilele incadrate in categoria celor cu risc seismic, care au nevoie de consolidare.

Cutremurul din 1977 a rapit dintre cei vii peste 1.500 de persoane, un numar mare de nume cunoscute din lumea artistica – actori, regizori sau scriitori, printre care ii amintim pe Toma Caragiu, Doina Badea (care a murit impreuna cu sotul si cei doi copii), Alexandru Bocanet, Alexandru Ivasiuc, Mihai Petroveanu. De asemenea, au fost peste 10.000 de raniti.

sursa foto: reporterntv.ro

author avatar
Cristina Stefan
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger