AcasăNews4 huligani vor face inchisoare pentru mitingul impotriva OUG 13

4 huligani vor face inchisoare pentru mitingul impotriva OUG 13

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 si-au motivat decizia prin care 12 persoane au fost condamnate la pedepse de cate 4 ani cu executare in urma mitingului din Piata Victoriei din 2017, impotriva OUG 13. Oamenii legii sustin ca viata a peste 150.000 de persoane a fost puse in pericol prin actiunile celor 12 huligani care au incercat sa destabilizeze situatia.  Decizia nu este definitiva.

Judecatorii explica violentele produse la un protest pentru OUG 13, din februarie 2017 pentru care au condamnat 12 huligani la pedepse de pana la 4 ani de inchisoare. In motivarea deciziei se explica si cum fost pusa in pericol viata a manifestantilor care au participat la protest. Judecatorul spune ca huliganii au mers in Piata Victoriei cu singurul scop: ”de a deturna protestul”. <<Desi era a treia zi in care oamenii iesisera in strada, nu stiau care e miza. Dorind sa profite de un context social ce le era favorabil, inculpatii, aflati intr-un conflict continuu cu autoritatea de stat, in orice forma s-ar incorpora aceasta, au dorit sa creeze o atmosfera de haos generalizat>>, se arata in motivare. Magistratul explica, in document, ca violentele puteau duce la urmari foarte grave, chiar la moartea unor protestatari pasnici. „Instanta arata ca doar interventia in forta a jandarmilor si maniera cerebrala in care au reactionat cei aproximativ 150.000 de protestatari pasnici au fost cauzele ce au limitat efectele distructive ale actiunilor inculpatilor”, semai precizeaza in motivare.

author avatar
Ramona Feraru
366 afisari

1 COMENTARIU

  1. ACEST JUDECATOR CARE A DAT SENTINTA TREBUE PUS LA PANOUL DE ONOARE PENTRU CURAJUL SAU CUM SA CONDAMNI POPORUL REZIST AL LUI CIOLANIS.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger