AcasăNews375 miliarde de euro pentru redresarea turismului european

375 miliarde de euro pentru redresarea turismului european

Îngropată de pandemie, industria luptă pentru supraviețuire

Este suma necesară pentru ca acest sector să depășească criza cauzată de pandemia de coronavirus și să-și reia operațiunile.

„Uniunea Europeană estimează că sunt necesari aproximativ 255 de miliarde de euro pentru a ajuta statele membre să redreseze industria şi aproximativ 120 de miliarde de euro pentru investiţii suplimentare, pentru a-i ajuta pe operatori şi antreprenori să-şi reia operaţiunile”, a declarat Eduardo Santander, directorul Comisiei Europene pentru Turism (ETC). Pe măsură ce acest sector stagnează, din cauza restricţiilor impuse de statele membre pentru a ţine sub control pandemia, inclusiv limitarea călătoriilor între ţări, „turismul a trecut de la 100% la zero” şi astăzi „este redus practic la 10% din ce era”, ţinând cont de pierderile totale, a explicat oficialul ETC. “Totul este în mod egal afectat, deoarece întregul lanţ valoric din turism este interconectat. De la vasele de croazieră, la alţi operatori, şi în special companiile aeriene, toată lumea înregistrează pierderi masive, cu scăderi de la 45% pentru operatorii aerieni la 70% pentru hoteluri şi restaurant. Cele mai afectate vor fi ţările unde turismul are un aport ridicat în PIB, precum Grecia, Portugalia, Spania şi Italia.  Criza este reflectată în nivelul ridicat al şomajului în sectorul turismului din Europa, fiind în pericol zece milioane de locuri de muncă pe continent dacă situaţia continuă în următoarele luni”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
132 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu inainte de a regândi sistemul de ventilatie din hoteluri, modul de a iesi si a sta la plaja,modul de a sta si a servi masa, modul de a se face curat. Modalitatea de a te igieniza la si iesirea din resort de a interconecta cu clientii si clientii intre ei, modul de a-ți petrece timpul. O sa treaca timp Probabil turismul o sa se reduca ca si giata noastra la 2 sezoane. Inchis si deschis. In sezonul de vara omul silit sa petreaca 2-3 zile doar in mașina pe plaje sau pensiuni in imediata vecinatate. Cel mai mult Bulgaria sau la munte or balneo.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger