AcasăNews3,5 milioane de romani, scosi de pe listele electorale

3,5 milioane de romani, scosi de pe listele electorale

In urma actualizarii listelor electorale realizate de USL la cererea CCR a reiesit ca peste 3.5 milioane de romani nu ar trebui inclusi pe listele decisive pentru luarii deciziei in cazuul referendumului de pe 29 iulie.

Peste 3,5 milioane de romani ar trebui sa fie eliminati de pe listele electorale permanente, cele pe baza carora se va stabili rezultatul in cazul referendumului de pe 29 iulie, este de parere Guvernul Romaniei.

Conform unor surse, citate de antena3.ro, peste 2.5 milioane de romani ar avea resedinte in starinatate, motiv pentru care nu ar trebui inclusi pe liste. In aceeasi situatie se afla si peste 500.000 de romani care au actele de intentitate expirate.

Totodata, in urma actualizarii listelor electorale, actiune realizata de autoritatile locale la cererea Curtii Constitutionale, a reiesit ca 60.000 de persoane decedate s-ar afla inscrise in aceste documente.

Cele mai multe dintre aceste persoane se afla in judetul Iasi, loc unde au fost identificate 164 de persoane decedate, 20 care si-au pierdut dreptul de vot prin decizii judecatoresti, 28.800 fara act de identitate actualizat, iar 6.500 cu resedinta sau domiciliul in strainatate.

In cazul judetului Cluj autoritatile locale au eliminat de pe liste aproape 20.000 de persoane.

Referitor la corectitudinea informatiilor aflate pe liste, primul ministru Victor Ponta a declarat ca acestea „nu sunt inventate”.

“Va garantez faptul ca toate cifrele care vor fi transmise catre CCR nu sunt inventate sau calculate de noi, sunt cifrele bazate pe documentele puse la dispozitie”, a afirmat premierul.

author avatar
Ionut Zgimbau
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger