AcasăNews337 de taximetristi din Capitala, amendati de Politie

337 de taximetristi din Capitala, amendati de Politie

In perioada 9-20 februarie, politistii bucuresteni au luat la puricat mai toate taxiurile de prin Municipiul Bucuresti, dar si cele aflate in zona Aeroportului International Henri Coanda.

Bilantul este unul dezamagitor, oamenii legii ajungand la concluzia ca taximetristii nu sunt interesati de soarta clientilor. Astfel, nu mai putin de 337 de taximetristi au fost amendati cu suma totala de 118.828 lei.

Patru taximetristi au ramas fara permis de conducere, iar alti 29 fara certificate de inmatriculare. Oamenii legii au depistat inclusiv un barbat care transporta persoane in regim de taxi, desi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.

Pe numele altor doi taximetristi au fost deschise dosare penale conform Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pentru savarsirea infractiunii de alterare, distrugere sau ascundere de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor.

De remarcat ca din cei 337 de taximetristi amendati, 117 au fost amendati pentru abateri prevazute in Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere si 220 pentru incalcarea normelor rutiere.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger