AcasăNews33 de noi cazuri de rujeola, intr-o saptamana

33 de noi cazuri de rujeola, intr-o saptamana

Boala incadrata in randul celor specifice copilariei, fara sa insemne ca nu poate aparea si la adulti, continua sa apara in diferite zone din tara.

Mai exact, in ultima saptamana au fost inregistrate nu mai putin de 33 de noi cazuri, din cate anunta vineri reprezentantii Ministerului Sanatatii, ceea face ca numarul imbolnavirilor inregistrate de la inceputul anului si pana acum, catre mijlocul lunii octombrie, sa fie de 786.

Cea mai multe cazuri confirmate de rujeola sunt, conform aceleiasi surse, in judetul Mures, 176, lista continuand cu Arad- 132 de cazuri, Bistrita – 128 si Cluj -90. In Capitala au fost inregistrate trei cazuri de imbolnavire cu rujeola.

Ar mai fi de precizat faptul ca in urma cu aproape trei saptamani, MS anunta ca este vorba despre o epidemie de rujeola si ca trei copilasi au pierit de pe urma acestei boli. Si facea apel -cum, se intampla si la acest moment, de altfel – la parinti sa ia in calcul optiunea de a-si vaccina copiii – in cazul de fata existand vaccinul ROR, despre care medicii spun ca protejeaza micutii atat de rubeola, cat si de rujeola si oreion.

author avatar
Cristina Stefan
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger