AcasăNews31 de ani de inchisoare pentru mai multi traficanti basarabeni!

31 de ani de inchisoare pentru mai multi traficanti basarabeni!

Magistratii de la Tribunalul Vaslui au decis, luni, sa-i condamne la ani grei de inchisoare pe cativa dintre membrii uneia dintre cele mai tari retele de traficanti de tigari din Republica Moldova.

Vasile Iordachi, liderul gruparii de traficanti, Ivan Musteata, seful Punctului de Trecere a Frontierei Leova, Iurie Volceanov, subalternul lui Musteata, Veaceslav Mereuta, Igor Lisnic, Valentin Badiu si Gheorghe Braga au fost condamnati, in total, la 31 de ani de inchisoare. Membrii gruparii au fost gasiti vinovati de contrabanda cu tigari, initiere sau aderare la un grup infractional organizat si luare sau dare de mita.

Cea mai aspra pedeapsa a incasat-o liderul gruparii, Vasile Iordachi. Acesta trebuie sa stea opt ani si doua luni dupa gratii.

Gruparea de contrabandisti a fost anihilata de Directia Nationala Anticoruptie in urma cu aproximativ un an. Totul a pornit de la un denunt facut de Ionel Lascu, seful Punctului de Trecere a Frontierei Berezeni.

Acesta nu s-a lasat cumparat, desi primise o oferta de 50 de euro pentru fiecare bax de tigari trecut peste Prut. Amenintat cu moartea de membrii gruparii, Lascu a facut un denunt impotriva contrabandistilor si a fost trecut intr-un program special de protectie a martorilor.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger