AcasăNews300 de profesori sub nota 5 la scris, la definitivat

300 de profesori sub nota 5 la scris, la definitivat

Pana sa dea proba scrisa, 695 de candidati s-au retras, iar alti 5 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda

Primele rezultate la proba scrisa a examenului de definitivat au adus si cele dintai concluzii cu privire la felul in care s-au descurcat profesorii la sesiunea din acest an.

Pana sa dea proba scrisa 695 de candidati s au retras iar alti 5 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda

Astfel, din cei 7.397 de candidati care au fost evaluati la proba scrisa, 301 au primit note sub 5, din cate arata statistica anuntata ieri de Ministerul Educatiei. Au fost si cadre didactice cu rezultate demne de toata lauda, si aici ne referim la cei 169 de candidati care au luat nota 10. Restul celor peste 5.600 de profesori care au fost in salile de examen au obtinut note intre 8 si 10.

E de mentionat faptul ca profesorii nemultumiti de rezultate au la dispozitie varianta contestatilor. Dupa ce acestea vor fi analizate si solutionate, se vor afisa rezultatele finale ale examenului national de definitivare in invatamantul preuniversitar. Acest lucru se va intampla vineri, pe 27 iulie.

In cazul in care nu reusesc sa promoveze definitivatul in acest an, MEN aminteste cadrelor didactice faptul ca „o persoana poate sustine proba scrisa de cel mult trei ori fara a plati taxa. Ulterior, sustinerea examenului va fi conditionata de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educatiei Nationale. De asemenea, persoanele care nu au promovat se pot prezenta la o noua sesiune dupa reluarea, de fiecare data, anterior sustinerii examenului, a stagiului de practica de un an scolar”.

author avatar
Bogdan Borcea
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger