AcasăNews300.000 km2 de paduri au disparut anul trecut

300.000 km2 de paduri au disparut anul trecut

Clear cut forest

Un raport al Global Forest Watch denunta un alarmant recul al suprafetelor forestiere la nivel mondial.

Clear cut forest

2016 a fost un an nimicitor pentru suprafetele impadurite, arata Global Forest Watch (GFW), evocand ”pierderi record” de 297.000 km2, o crestere cu 51% in raport cu 2015. Aceste pierderi au fost cauzate in special de numeroasele si uriasele incendii forestiere care au avut loc pe planeta, in special in Portugalia si Indonezia. Printre regiunile cele mai afectate, Amazonia braziliana a pierdut 3,7 milioane de hectare de padure in 2016, de trei ori mai mult ca in 2015. Pentru a evalua reculul suprafetelor forestiere mondiale, GFW a luat in calcul datele universitatii din Maryland (SUA). Un rezultat mai optimist a fost prezentat de FAO (Organizatia ONU pentru alimentatie si agricultura) care a estimat ca rata globala a despaduririlor a scazut cu 50% in cursul ultimilor 25 de ani. Insa situatia ramane critica: Natiunile Unite au raportat ca in 2015 planeta a pierdut 129 milioane de hectare de paduri, incepand cu 1990.

author avatar
Tudor Borcea
275 afisari

1 COMENTARIU

  1. – Ca să scapi de o pădure nu-i destul să o tai, trebuie scoase cioatele cu rădăcină cu tot altfel dai vlăstari.
    – o pășune, o fîneață dacă nu o’ngrijești se împădurește.
    – după ministerul agriculturii american (departament) România are acum mai multe păduri decît înainte de 1990
    – un studiu publicat anul acesta în luna Mai arată, spre surprinderea tuturor, că Pământul are păduri cu 9% mai mult decît se credea ( http://science.sciencemag.org/content/356/6338/635 )
    – media la noi scoate ochii omului cu securea ce’și taie lemne de cînd lumea din pădurea satului, a obști, comunală, nu celor ce exportă cherestea sau celor ce fac hîrtie pentru export de unde au de cîștigat doar o mână de oameni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger