AcasăNewsTemperaturi de vara in octombrie, in sudul tarii. VEZI PROGNOZA PE TREI...

Temperaturi de vara in octombrie, in sudul tarii. VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI!

Luna octombrie a debutat sambata cu temperaturi de vara si va continua, pana vineri, cu vreme frumoasa. De vineri, sunt asteptate ploile, dar nu in cantitati mari, asa cum ne-am astepta, sustine Silviu Grigore, meteorologul Realitatea TV. Temperaturile acestei luni vor fi apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada a anului, potrivit estimarilor Centrului European pentru prognoza vremii pe termen mediu.

Meteorologul Realitatea TV sustine insa ca mult mai atenti ar trebui sa fim asupra prognozelor pe termen scurt, ce pot semnala intervale de vreme severa si care pot completa prognozele pe lunga durata.

Pe scurt, vremea frumoasa va continua in aceasta saptamana, pana vineri, cand sunt asteptate precipitatii, insa „nu atat cat ar trebui” dupa o perioada secetoasa.  Nu este exclus, insa, ca, in anumite regiuni, in special in zonele de deal si de munte, precipitatiile sa fie semnificative, sustine Grigore, intr-o interventie in jurnalul Realitatea TV de la ora 11.00

Sub aspectul regimului termic, temperaturile lunii octombrie vor fi apropiate de mediile pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

In luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa in limite apropiate de normele climatologice la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand estul si local in centrul tarii, unde acestea pot depasi normele climatologice.

In luna decembrie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-estul si vestul tarii valorile termice se pot situa peste mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale in estul, sud-estul si local in centrul tarii, sub valorile medii multianuale pe areale restranse din zonele sudice si sud-vestice, iar in nord-vestul teritoriului, peste valorile normale.

„Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv”, a anuntat Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger