AcasăNews3 moduri neobisnuite in care poti utiliza un pachet de servere VPS

3 moduri neobisnuite in care poti utiliza un pachet de servere VPS

In mod normal, pachetele de servere VPS sunt dedicate proprietarilor de website-uri. Cu toate acestea, resursele puse la dispozitie sunt mai numeroase decat cele dintr-un hosting partajat. Tehnologia de virtualizare iti permite sa instalezi propriul sistem de operare si sa ai parte de acces root, astfel incat gama ta de posibilitati se extinde. Iata ce poti face cu ajutorul serviciilor de acest tip!

Server de gaming

Daca te pasioneaza jocurile, este momentul sa iei in calcul posibilitatea de a detine un server privat. Gasesti pe piata si planuri de hosting special concepute pentru jocuri, insa acestea sunt, in general, foarte scumpe. Din fericire, pe servere VPS vei face lucrurile sa devina mai usoare, fara sa fie necesara o investitie consistenta. Pe acestea se poate instala un sistem de operare precum Windows, din care vei efectua toate configuratiile. Desi nu vei avea suficiente resurse pentru un mediu popular, in mod sigur vei putea crea o experienta placuta intre prieteni. Alege un procesor de tipul 4 core sau 8 core si citeste cu atentie cerintele de la fiecare titlu, inainte sa te apuci de instalare.

Testare de aplicatii web

In situatia in care esti dezvoltator de aplicatii, stii deja faptul ca acestea necesita teste inainte de lansarea oficiala. Totusi, poate fi destul de costisitor sa inchiriezi un server dedicat in acest scop. In plus, pe termen lung, investitia ta nu se justifica. Un pachet de gazduire VPS te ajuta sa ai parte de resurse similare si sa economisesti o parte importanta din buget. Vei descoperi bug-urile si vei putea adauga functii noi, ceea ce va atrage mai multi clienti si va mari vanzarile. Un alt beneficiu pe servere VPS este faptul ca pot exista utilizatori multipli cu permisiuni reduse, astfel incat se lucreaza eficient in echipa.

Stocare Cloud

Multi dintre cei care detin multe fisiere isi doresc o solutie de backup automat pentru ele. Cu toate acestea, serviciile din aceeasi categorie nu iti asigura mereu securitatea de care ai nevoie. Tehnologia Cloud computing este mai eficienta, insa nu reprezinta singura varianta. De aceea, poti achizitiona separat un pachet de tip VPS. Citeste cu atentie termenii si conditiile pentru a fi sigur ca ai permisiunea de a utiliza virtualizarea in scopul pe care ti l-ai propus. Vei avea parte de o eficienta similara precum cea dintr-un Cloud public, iar orice backup va ramane privat. Pe langa asta, poti beneficia de protectie DDoS si alte masuri de securitate care te vor ajuta sa previi infectia cu programe malware.

Cum alegi cel mai bun pachet de servere VPS?

In primul rand, este important sa determini memoria RAM de care ai nevoie. In general, planurile cu minim 4GB ofera resurse suficiente pentru cei care nu detin proiecte foarte mari. Aceasta poate fi extinsa oricand, acest lucru fiind posibil si cu spatiul de pe disc. Totusi, este important sa iei in calcul tehnologia de citire. Spatiul SSD este de pana la 100 de ori mai rapid decat cel HDD si te ajuta sa maresti viteza de incarcare pe server, indiferent de modul in care-l utilizezi.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
32 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger