AcasăNews3 luni fara permis daca nu opresti la semnalul politistului

3 luni fara permis daca nu opresti la semnalul politistului

Pazea, soferi, masura are unda verde de la Guvern

Este unul dintre proiectele de legi care vor inaspri prevederile Codului Rutier si care urmeaza sa intre in perioada urmatoare in dezbatere parlamentara. Astfel, se suspenda exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, pentru ”neoprirea la dispozitia politistului aflat in exercitarea atributiilor de serviciu”. 

Pazea soferi masura are unda verde de la <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=Guvern data wpil keyword link=linked>Guvern<a>

Guvernul a informat Parlamentul ca sustine aceasta modificare, propunand ca ”nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului aflat in exercitarea atributiilor de serviciu” sa presupuna aplicarea sanctiunii cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile. In prezent, fapta este sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile. In schimb Executivul nu sustine majorari de pedepse in cazul conducerii unor autovehicule poluante, desi un al doilea proiect de lege propune suspendarea permisiului pentru 30 de zile pentru ”conducerea unui vehicul si tractor agricol sau forestier care, in mers sau stationare, polueaza fonic sau emana noxe peste limita legal admisa”. In acest caz, motiveaza Guvernul, soferii sunt sanctionati cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu retinerea certificatului de inmatriculare, prin urmare vehiculul in cauza nu mai poate fi utilizat pe drumurile publice pana la remedierea tehnica.

author avatar
Bogdan Borcea
611 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger