AcasăNews25.000 de moscoviti protesteaza in strada

25.000 de moscoviti protesteaza in strada

Peste 25.000 de oameni protesteaza, la Moscova, impotriva rezultatelor inregistrate la alegerile din 4 decembrie.

Rusia Unita, Partidul condus de Vladimir Putin, a castigat alegerile din 4 decembrie si ramane la putere in Rusia, dar tot mai multi rusi considera ca alegerile nu au fost corecte.

Organizatorii protestului de la Moscova s-au folosit de retelele de socializare pentru a chema cat mai multi oameni in strada si initial se asteptau ca 40.000 de moscoviti sa participe la adunarea din Piata Rosie. Fortele de ordine au estimat ca 25.000 de oameni participa la proteste, in timp ce organizatorii considera ca este vorba despre de doua ori mai multi protestatari.

Cei care au infruntat vremea extrem de rece solicita reluarea alegerilor parlamentare, iar presedintele Dmitry Medvedev a anuntat ca va lua in calcul aceasta varianta, in cazul in care vor exista probe ca alegerile din 4 decembrie s-au petrecut lucruri necurate.

Conform cnn.com, Medvedev a precizat, totusi, ca nu va permite populatiei sa execute gesturi extremiste si nici implicarea unor organizatii din afara tarii. In martie anul viitor, in Rusia sunt programate alegeri prezidentiale, iar mare favorit este Vladimir Putin, fostul presedinte al Rusiei si actualul prim-ministru.

author avatar
Cristi Ionita
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger