AcasăNews24 ianuarie, zi libera pentru bugetari?

24 ianuarie, zi libera pentru bugetari?

Un proiect de lege ar putea oferi o noua zi libera in data de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Romane (Unirea mica).

Astazi, 24 ianuarie 2014, se implinesc 155 de ani de la unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. Se pare ca aceasta zi a fost propusa de mai multi parlamentari pentru a fi stabilita ca zi libera de la stat. Potrivit Romania TV, mai multi parlamentari au initiat un proiect de lege ce prevede introducerea zilei de 24 ianuarie în Codul Muncii ca fiind zi libera.

Acest proiect va fi dezbatut abia dupa 1 februarie 2014, cand incepe sesiunea parlamentara, astfel ca bugetarii pot avea liber incepand cu 24 ianuarie 2015.

In acest an, in Romania, angajatii din institutiile statului beneficiaza de 12 zile libere legale, insa trei dintre acestea se suprapun cu zilele de weekend, motiv pentru care salariatii vor avea noua zile de vacanta. Deocamdata, sarbatorile legale in care nu se lucreaza sunt 1 si 2 ianuarie, a doua si a treia zi de Paste, 1 Mai, prima si a doua zi de Rusalii, 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 30 Noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei, 1 decembrie, 25-26 decembrie – prima si a doua zi de Craciun. Ramane de vazut daca si ziua de 24 ianurie va fi adaugata ca fiind zi libera.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger