AcasăNews23 de militari si-au pierdut viata dupa ce o cazarma s-a prabusit

23 de militari si-au pierdut viata dupa ce o cazarma s-a prabusit

Se pare ca ignorarea normelor de securitate in consolidarea cladirii a dus la dezastru

23 de militari au murit, duminica seara, in urma prabusirii unei sectiuni a unei cazarme din orasul Omsk (Vestul Siberiei), a anuntat serviciul de presa al ministerului Apararii rus, informeaza Sputnik.

Se pare ca ignorarea normelor de securitate in consolidarea cladirii a dus la dezastru

”Pentru moment, 42 de soldati au fost extrasi din daramaturi insa 23 si-au pierdut viata”, se arata in comunicatul ministerial. Tragedia a fost provocata de prabusirea planseului primului etaj al cladirii centrului de antrenament al trupelor aeropurtate rusesti (VDV). Aproximativ 370 de militari dormeau in cladire in momentul incidentului. O comisie a ministerului Apararii rus a venit la fata locului. Alti 19 militari au fost spitalizati, informeaza agentia TASS.

Putin prezinta condoleante

O echipa de 350 de salvatori, echipaje canine  si un avion au fost trimise la locul tragediei. Presedintele Vladimir Putin a prezentat un mesaj de condoleante familiilor soldatilor si a ordonat ca ”toata asistenta medicala necesara ranitilor sa fie pusa la dispozitie”, potrivit unui comunicat al Kremlinului. O ancheta a fost deschisa pentru a determina cauzele accidentului. Cladirea, construita in 1975, servea printre altele la formarea tinerilor ofiteri si soferilor transporturilor de trupe si fusese consolidata in 2013, noteaza AFP. Din pacate, prabusirea cladirilor nu este un fapt rar in Rusia, in special in zonele aflate in afara marilor orase. Principala cauza o reprezinta incalcarea normelor de securitate, situatie facilitata de coruptia unor functionari. Saptamana trecuta, o cladire rezidentiala din orasul Perm (Ural) s-a prabusit, accident soldat cu doua victime.

 

author avatar
Tudor Borcea
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger