AcasăNews22 de ani de casnicie, stricati de Trump

22 de ani de casnicie, stricati de Trump

Inainte de a provoca indignare internationala din cauza decretului anti-imigranti (MuslimBan), presedintele SUA a starnit certuri aprinse si in sanul multor familii americane.

Astfel, Gayle McCornick a anuntat ca-si paraseste sotul, William, pentru ca acesta a devenit pro-Donald Trump si i-a spus ca va vota in favoarea miliardarului. William McCornick fusese prevenit: fara politica la masa si in casa. Dar omul s-a riscat. In 2015, cu putin timp inainte de debutul alegerilor primare democrate si republicane, Bill i-a spus nevestei ca il prefera pe miliardar la Casa Alba decat pe Hillary Clinton. Femeia s-a declarat uluita si apoi a luat decizia sa se desparta de William, dupa mai bine de doua decenii de casnicie. ”Efectiv mi-a cazut maxilarul de uimire. Eram la masa si se intampla inainte cu putin timp de primare, nu stia nimeni cine va fi candidatul (republicanilor) Nu am mai putut vorbi ore intregi dupa aceea”, a spus femeia, care s-a declarat ”socata de alegerea facuta” de sotul ei.

Bill si Gayle

”Nu mi-a venit sa cred ca barbatul cu care m-am maritat va vota vreodata pentru Trump, un individ al din al carui program aproape lipsesc drepturile civice, fara a mai vorbi despre felul cum vorbeste sau cum trateaza femeile”. Culmea, William a renuntat ulterior sa-i ofere votul lui Trump dar pentru Gayle raul a fost deja facut. Insa femeia a declarat ca va ramane in relatii bune cu fostul sot. De remarcat este ca, potrivit unui sondaj (Reuters si Ipsos) 16% din americanii intervievati sunt certati sau nu mai vorbesc cu un membru din familie sau cu un prieten din cauza ca acestia au votat pentru Donald Trump.

”Domnul anti-imigratie”, confirmat ministrul Justitiei

Unul din principalii inspiratori ai politicii anti imigratie a lui Donald Trump, senatorul de Alabama Jeff Sessions, a fost confirmat de catre Senat pentru postul de ministru al Justitiei SUA (52 voturi pentru contra 47). Ultraconservator (70 de ani) Sessions este un cunoscut fidel al preseditelui SUA. Democratii au denuntat numirea unui ”vechi aparator al discriminarilor si unui xenofob”. Republicanii au estimat ca numirea acestui fost procuror va ”depolitiza justitia dupa mandatul lui Obama”. ”Attorney General” (cum este denumita in SUA functia lui Sessions) supervizeaza FBI, cei 93 de procurori federali, Biroul de alcool, tabac, arme de foc si explozibili (ATF), Administratia Penitenciara, Marchals Service (USMS, specializata in prinderea fugitivilor) si Agentia Antidrog (DEA).

Brandul Ivanka Trump, nevandabil sau boicot? Tatal ataca

Inca odata presedintele SUA s-a folosit de Twitter pentru a-si regla conturile cu multinationalele. De data asta, locatarul Casei Albe a criticat lantul de magazine de lux Nordstrom care a scos din vanzare produsele  (imbracaminte si pantofi) avand brandul Ivanka Trump. ”Fiica mea a fost tratata nedrept de catre Nordstrom. Este o persoana incredibila care ma impinge mereu sa iau decizii bune. Ingrozitor!”, a scris presedintele. Dupa alegerea sa, Trump a atacat mai multe multinationale (General Motors, Ford etc) dar este prima data cand arata cu degetul spre afaceri gestionate de familia sa. De partea sa, Nordstrom a informat ca aceasta decizie a fost luata pe criteriul strict al vanzarilor, aratand ca, in special in cel de-al doilea semestru 2016, vanzarile produselor Ivanka Trump au scazut constant ”pana la punctul in care nu se mai justifica, economic, o continuare”. O decizie ”inacceptabila”, a sarit purtatorul de cuvant al lui Trump, Sean Spicer, denuntand o ”tentativa pentru a-i murdari numele (Ivankai) din cauza masurilor precise luate de tatal sau”.

author avatar
Tudor Borcea
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger