AcasăNews21 mai - Sărbătoare cu dublă semnificație pentru ilfoveni

21 mai – Sărbătoare cu dublă semnificație pentru ilfoveni

21 mai - Sărbătoare cu dublă semnificație pentru ilfoveni

În fiecare an, în 21 mai, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Prin tradiție, Sfinții Împărați Constantin și Elena au devenit protectorii județului Ilfov, ziua de 21 mai marcând astfel și Ziua Județului Ilfov.

În acest an, Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, alături de Primăria Snagov și Primaria Buftea marchează această sărbătoare printr-o reprezentație artistică de excepție.

Maria Dragomiroiu, Taraful Ilfovului și Ingrid Boengiu, alături de Ansamblul de dansuri ,,Doina Ilfovului”, vor oferi ilfovenilor un spectacol de suflet. 

Sâmbătă, 21 mai, Ziua Ilfovului se va serba începând cu ora 16, la Casa de Cultură “Antim Ivireanu” din Snagov.

Prima mențiune documentară a județului Ilfov datează din 23 martie 1482, când domnitorul Basarab cel Tânăr face o donație către Mănăstirea Snagov – („…Si iarăşi oricâte sate are Sfânta Mânăstire în judeţul Elfov, iar ele să se ia birul de la vecinii mânăstirii…”). În prezent este cel mai mic județ din țară, iar numele și l-a luat de la râul Ilfov, un afluent al Dâmboviței.

În prezent, pe teritoriul județului Ilfov se află opt orașe, 32 de comune și 91 de sate, față de un oraș, 26 de comune și 73 de sate, câte avea în 1981.

author avatar
National
372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger