AcasăNews2017 va sta sub sabia terorismului

2017 va sta sub sabia terorismului

BOSTON - APRIL 15: (EDITOR'S NOTE: THIS IMAGE CONTAINS GRAPHIC CONTENT) Victims are in shock and being treated at the scene of the first explosion that went off near the finish line of the Boston Marathon. (Photo by John Tlumacki/The Boston Globe via Getty Images)

Numarul actelor teroriste in intreaga lume a crescut cu 14% in 2016, in raport cu 2015. In ce priveste tarile occidentale, cu 175%, potrivit unui studiu al companiei de asigurari internationale Aon, publicat ieri.

Anul trecut au fost inregistrate 4151 de acte de terorism in intreaga lume, potrivit expertilor Aon. In tarile occidentale, numarul lor a trecut de la 35, in 2015, la 96, in 2016, arata compania care a prezentat o harta a riscurilor politice, riscurilor de terorism si violenta politica. In ciuda unei ingrijoratoare cresteri a numarului de actiuni cu caracter terorist in tarile occidentale, ele nu reprezinta insa decat 3% din totalul violentei teroriste la nivel mondial, precizeaza expertii Aon, care au intocmit harta in colaborare cu specialisti de la Roubini Global Economics si Risk Advisory Group. Aceasta harta ilustreaza o crestere previzibila in acest an a acestor riscuri, cu 17 tari clasate la cel mai ridicat nivel. Pentru al doilea an consecutiv, mai multe tari (19) au urcat pe scara riscurilor decat au coborat (11).

Perspectivele sunt sumbre

”Nu vedem intr-adevar nici un motiv ca situatia sa se amelioreze. Perspectivele nu sunt deloc roz. Efectele cumulate ale riscurilor politice, economice si teroriste se cumuleaza pentru a crea un climat extrem de nesigur si incert”, a declarat pentru Afp Louis Bollaert, director pentru riscuri politice la Aon France. Intr-un comunicat care insoteste raportul pe 2017, Aon estimeaza ca ”este putin probabil ca riscurile legate de violentele politice sa descreasca in 2017. Pierderile teritoriale ale Statului Islamic in Irak si in Siria vor duce la imprastierea retelei jihadiste, antrenind riscuri serioase pentru zeci de tari din aceasta zona si dincolo de ea, in special in Europa si in Asia”.

Expertii apreciaza ca nici o tara din UE nu va fi uitata de teroristii islamisti. Marile orase din Vest vor fi nevoite sa mentina nivelul alertei la cote maxime. In special Franta, unde alegerile prezidentiale vor reprezenta o mare tentatie pentru organizatia Statul Islamic de a relua seria ororilor care au afectat deja aceasta tara. Mesajul teroristilor se mentine si el acelasi : nicaieri nu veti fi in siguranta.

author avatar
Tudor Borcea
157 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stimate ziarist!
    Ai curaj să afirmi cine se află de fapt în spatele Statului Islamic?
    Și să recunoști că noțiunea de TERORISM ascunde operațiuni sub steag fals?
    Că ele sunt ”necesare”, atât pentru a face experiențe cu noile arme DIRECT pe oameni și-apoi pentru a pune lumea cu botul pe labe, MAI ALES pentru cei care încep să se trezească și să se revolte?!
    E singura care (prin ”terorism”), în care, oamenii înfricoșați, vor alerga în brațele UCIGAȘE ale autorităților, cerând ei singuri legi tip Big Brother, restrângerea libertăților cetățenești?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger