AcasăNews2017 - anul fara vara

2017 – anul fara vara

Una dintre cele mai stranii, dar destul de inspaimantatoare teorii care face mari valuri pe internet, spune ca anul 2017 ar putea fi un an fara vara. Acest lucru s-a mai  intamplat doar o singura data, in 1816.

Analistul militar Sebastian Sarbu a vorbit despre acest fenomen in cadrul unei emisiuni de televiziune. Acesta a spus ca, in 1816, principala cauza a fost eruptia vulcanului Tambora. Aceasta a aruncat in atmosfera cantitati uriase de sulf. Acestea s-au strans  intr-un nor de sulf a dus la disparitia verii.  Ei bine, cam asa ceva se va petrece si in aceasta vara. “Sulful are un efect de racire, un efect distructiv si duce la aceasta anomalie tehnica, la racirea considerabila a atmosferei. Din acest punct de vedere se asteapta ca lunile de schimbare de anotimp sa reprezinte niste momente critice sau favorabile in ceea ce priveste posibilitatea unei eruptii. Cred ca vom trece printr-o perioada de transformari generale cu sau fara experimente nucleare”, a declarat specialistul in fenomene climatologice. Fenomenul petrecut in 1816, si care pare ca se va repeta anul acesta, a capatat si un nume: Anul fara vara. In vara anului 1816, in Europa a fost frig, iar nordul Europei a fost acoperit de zapada. In anul acela, temperaturile medii la nivel global au fost cu 0,4- 0,7 grade Celsius mai mici decat valorile normale. Nu pare cine stie ce, dar, practic, la nivel local, diferentele au fost mult mai mari. Iar consecintele au fost dramatice. Efectele cele mai puternice s-au resimtit in regiunea Altanticului de Nord – in partea estica a Statelor Unite ale Americii, in regiunea de rasarit a Canadei si in vestul Europei. In lunile mai si iunie 1816, ingheturi neasteptate au distrus cea mai mare parte a culturilor. La inceputul lunii iunie, a nins in statele americane New York si Maine, iar in orasul canadian Quebec, stratul de zapada a ajuns la 30 cm. Recoltele au fost compromise. In Germania si Elvetia, in Marea Britanie si Franta, oamenii disperati de foame se rasculau, incendiau, jefuiau depozitele de grane. A fost cea mai cumplita foamete a secolului al XIX-lea.

author avatar
Catalin Dumitrescu
4.242 afisari

2 COMENTARII

  1. Bani pe termen lung! Proiect B: unicat si senzational! Povestea de Hollywood care iti aduce bani! Promovezi un subiect de film si castigi bani! Suntem peste tot! Avem un scop ambitios: Hollywood! Foarte multi bani online! Hollywood va straluci! Avem o dorinta: Hollywood! Vrei sa castigi bani cu un subiect unic de film? Proiect B: 100% stabil!

  2. Vrei bani repede? Acum este momentul tau sa incepi. Bani online. Ne extindem in forta. Ce-ar fi sa castigi bani chiar azi? Sistemul care iti aduce usor bani. Te-ai saturat de sefi? O sansa unica in viata. Suntem un fenomen in expansiune. Sistem eficient. Totul functioneaza cu precizie de ceas. Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de email: miafara60@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger