AcasăNews200.000 de partizani ai lui Putin, asteptati in strada pe 23 februarie

200.000 de partizani ai lui Putin, asteptati in strada pe 23 februarie

O manifestatie a aproximativ 200.000 de partizani ai premierului Vladimir Putin este preconizata pe 23 februarie la Moscova, in fata Kremlinului, pentru a sustine candidatura sa la alegerile prezidentiale din 4 martie.

„Pregatim pentru 23 februarie in Moscova o manifestatie sub sloganul «Sa ne aparam patria»”, a declarat cineastul Stanislav Govoruhin, directorul de campanie electorala a lui Putin. „Vom cere Primariei dreptul de a manifesta in Piata Manejului”, a adaugat acesta. Opozitia rusa cere regulat acordul de a manifesta in Piata Manejului, la intrarea in Piata Rosie, dar cererile sunt refuzate sistematic. Pentru orice miting in aceasta locatie este necesara autorizare din partea presedintiei ruse.

Pe 23 februarie, in Rusia se sarbatoreste „Ziua aparatorilor patriei”. In perioada sovietica, aceasta sarbatoare se numea „Ziua armatei si a marinei de razboi sovietice”. In preajma alegerilor prezidentiale, partizanii lui Putin au adoptat o strategie noua care consista in a raspunde la vastele manifestatii ale opozitiei cu manifestatii ale celor care sustin puterea.

O manifestatie pro-Putin care a avut loc pe 4 februarie a avut zeci de mii de participanti, concomitent cu cea a opozantilor care reclamau la Moscova fraudele electorale si regimul rus. Conform mai multor marturii publicate pe Internet sau culese de AFP, unii functionari au fost obligati de sefii lor sa participe la manifestatiile pro-putere.

Vladimir Putin ramane marele favorit la alegerile prezidentiale, desi popularitatea sa a scazut puternic in ultimele luni. El se confrunta cu cea mai mare miscare de contestare de la accederea sa la putere in 2000.

author avatar
Ciprian Purice
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger