AcasăNews20 de persoane suspectate de evaziune fiscala de 5 milioane de euro,...

20 de persoane suspectate de evaziune fiscala de 5 milioane de euro, audiate la DIICOT

Procurorii DIICOT Pitesti audiaza, joi, 20 de persoane care au fost ridicate in urma a peste 50 de perchezitii in Bucuresti si in cinci judete, intr-un dosar privind o retea infractionala specializata in evaziune fiscala. Prejudiciul in acest caz se ridica la cinci milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism (DIICOT), procurorii de la Serviciul teritorial Pitesti impreuna cu politisti specializati in combaterea criminalitatii organizate din mai multe judete au facut, joi, 51 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si in localitati din judetele Arges, Olt, Calarasi si Dambovita, intr-un dosar privind activitatea a trei grupuri infractionale specializate in evaziune fiscala in domeniul achizitiilor intracomunitare cu materiale de constructii.

Din grupurile infractionale a caror activitate este investigata in acest dosar fac parte 31 de persoane, intre care trei cetateni arabi, care sunt suspectate ca, profitand de scutirea achizitiilor comunitare de la plata taxei pe valoarea adaugata, s-au aprovizionat cu fier si otel-beton de la societati comerciale din Bulgaria. Marfa era apoi vanduta prin intermediul a doua societati comerciale din judetul Arges si fiind colectata TVA.

„Procurorii DIICOT Pitesti au administrat probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, pentru a nu vira la bugetul de stat taxa pe valoare adaugata colectata, membrii grupului infractional organizat au creat un circuit fictiv al documentelor, care atesta in mod nereal faptul ca marfa, provenita de la societatile comerciale din Bulgaria, a fost livrata de societati comerciale rezidente, deducand astfel, in mod nejustificat, taxa pe valoare adaugata colectata”, mentioneaza procurorii DIICOT.

Conform acestora, prejudiciul creat de aceasta retea infractionala prin activitatea de evaziune fiscala derulata intre 2012 si 2014 se ridica la cinci milioane de euro. Procurorii DIICOT au emis 31 de mandate de aducere, iar 20 dintre suspecti au fost ridicati si se afla la audieri la sediul DIICOT Pitesti.

Foto: rnews.ro

author avatar
Alina Costache
588 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger