AcasăNews20 de localitati din 12 judete, afectate de viscol si ninsori. Peste...

20 de localitati din 12 judete, afectate de viscol si ninsori. Peste 16.000 de angajati ai MAI, pe teren

Pe final de an, iarna a pus stapanire pe majoritatea regiunilor tarii. Luni dimineata, din datele prezentate de catre purtatorul de cuvant al ministerului de Interne, nu mai putin de 20 de localitati din 12 judete erau afectate de ninsori puternice, dar si de viscol. In ajutorul locuitorilor din aceste regiuni afectate de vremea severa au intervenit si continua sa intervina si la aceasta ora atat politisti, cat si jandarmi ori pompieri.

Odata cu intrarea in vigoare a avertizarilor meteo de vreme rea, vicepremierul Oprea a dispus unele masuri, in vederea sprijinirii oamenilor aflati in localitatile cel mai afectate de valul de ninsori si vant puternic. Astfel, conform precizarilor facute de Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), peste 16.200 de pompieri, jandarmi, politisti, sprijiniti de alti angajati ai autoritatilor locale intervin, cu sute de mijloace tehnice, in cursul acestei zile, pentru a sprijini populatia in lupta cu furia iernii.

De altfel, inca de noaptea trecuta, angajatii MAI au ajutat la deblocarea a patru oameni care ramasesera cu masina in mijlocul zapezii, in comuna vranceana Ciorasti, dar si a altor sase pasageri, aflati in situatii similare, insa pe drumuri din judetele Iasi si Botosani. De asemenea, s-a intervenit in ajutorul unei ambulante in care se afla un pacient, dar si a sase autoturisme, ramase blocate pe DN 22, in judetul Tulcea, intre localitatile Cerna si Turcoaia.

Nu in ultimul rand, angajatii MAI au intervenit in ajutorul celor 31 de pasageri- toti cetateni moldoveni- aflati la bordul unui autocar care a derapat, luni dimineata, pe E85. Din fericire, nu au existat victime, iar odata scosi in siguranta din autocar, a adaugat Dajbog, oamenii au fost transportati la o unitate de cazare din apropierea locului accidentului.

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger