AcasăNews2.500 de locuitori din Bucovina, trimisi la razboi in Ucraina

2.500 de locuitori din Bucovina, trimisi la razboi in Ucraina

Luna trecuta, in Ucraina a inceput a patra etapa a mobilizarii militare, context in care 2.500 de bucovineni au primit sau urmeaza sa primeasca ordin de mobilizare, informeaza publicatia Zorile Bucovinei.

Potrivit sefului Comisariatului Militar Regional, Vitali Ciurai, citat de respectiva publicatie, ”procesul de recrutare decurge dificil”, in conditiile in care raioane din nordul Bucovinei au avut loc proteste fata de noile mobilizari . Marti, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a avut o intrevedere cu ambasadorul Ucrainei, Teofil Bauer. Potrivit MAE, ”Romania este in contact permanent, prin intermediul Consulatului General de la Cernauti, respectiv Odesa, si Ambasadei Romaniei la Kiev, cu reprezentantii etnicilor romani, precum si cu cei ai autoritatilor ucrainene civile si militare. MAE a transmis asteptarea partii romane ca aplicarea prevederilor legale in materie de mobilizare partiala in Ucraina sa nu aiba un caracter selectiv si sa se realizeze conform cadrului normativ in materie, in mod impartial, transparent si predictibil, cu evitarea oricaror abordari discriminatorii ce ar putea viza inclusiv considerente de ordin etnic”.

In Ucraina, numarul  victimelor continua sa creasca. Ieri, un spital din Donetk a fost bombardat, patru civili fiind ucisi. Pe de alta parte, o comisie a OSCE a anuntat, ieri,  ca, in cursul bombardamentelor din 27 ianuarie din Lugansk, s-au folosit bombe cu submunitie, in conditiile in care utilizarea acestui tip de armament este considerata crima de razboi. Marti, autoritatile ucrainene au anuntat noi masuri de restrictionare a accesului cetatenilor rusi in Ucraina. Incepand cu 1 martie, rusii nu vor mai putea sa utilizeze pasaportul interior, echivalentul in Rusia a unei carti de identitate, pentru a calatori in Ucraina, ci numai pe baza pasapoartelor straine, diplomatice sau de serviciu.

author avatar
Tudor Borcea
825 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger