AcasăNews197 de noi cazuri de coronavirus în România/Câte teste s-au făcut

197 de noi cazuri de coronavirus în România/Câte teste s-au făcut

Autoritățile au prezentat statistica actualizată cu privire la cazurile confirmate cu noul coronavirus în România.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 197 de noi cazuri de îmbolnăvire, la nivel național. Astfel că, din cifrele anunțate joi, în informarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), se poate observa o creștere a numărului de infectări, față de cele făcute publice în ziua precedentă (DETALII AICI).

„Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate”, conform GCS.

În acest moment, 182 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, fiind atent supravegheați de cadrele medicale.

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), cele mai multe cazuri confirmate au fost înregistrate în județul Suceava – 3.481, urmat de Capitală – 1.888 și de județele Neamț – 877, Botoșani – 739, Brașov- 723, Arad- 696, Mureș – 675, Hunedoara – 630.

Peste 400.00 de teste în România

Noile cifre prezentate oficial arată că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 410.000 de teste. Și că în România sunt 3.712 persoane în carantină instituționalizată și alte 89.787 de persoane în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

„Totodată, până acum, 1229 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat”, se menționează în informarea GCS. E de precizat faptul că majoritatea pacienților confirmați cu noul coronavirus care și-au pierdut viața se confruntau și cu alte probleme de sănătate.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger